ENTERTAINMENT

Ταινίες που μας έκαναν να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο την μουσική

Τα 5 καλύτερα biopic γύρω από την μουσική
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες που μας έκαναν να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο την μουσική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα biopic, οι βιογραφίες όπως τις λέμε στην Ελλάδα, είναι ένα είδος που μπορεί να βγάλει αριστουργήματα. Όταν δε πρόκειται για μουσική, η πιθανότητα αυτή αυξάνεται. Οι πέντε παρακάτω ταινίες είναι αριστουργήματα, και να δεν είναι, πλησιάζουν σε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Ray (2004)

O Jamie Foxx με την καθοδήγηση του Ray Charles, που πέθανε λίγους μήνες πριν την πρεμιέρα της ταινίας, έδωσε ένα ρεσιτάλ και ενσάρκωσε έναν ρόλο ζωής, που όμοιό του δεν θα ξαναπαίξει. Η ζωή του ray Charles ήταν συγκλονιστική από μόνη της, όπως ήταν και η ταινία του Taylor Hackford.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Control (2007)

Η σύντομη ζωή του Ian Curtis σε μια εκπληκτική ταινία όχι μόνο για την μουσική αλλά και για σινεμά, στο ντεμπούτο του θρυλικού φωτογράφου Anton Corbijn στην σκηνοθετική καρέκλα. Ο Sam Riley είναι απολαυστικός και η ιστορία του τραγουδιστή των Joy Division βρήκε τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε για να φτάσει στα μάτια του θεατή.

Bird (1988)

Ο Clint Eastwood σκηνοθετεί και ο Forest Whitaker πρωταγωνιστεί στο biopic του θρύλου της jazz, Charlie «Bird» Parker. Μια ζωή δύσκολη και προβληματική, που όμως έλαμψε στα σκοτεινά μπαρ, με τις νότες του σαξοφώνου να αγγίζουν κάθε προβληματισμένη ψυχή.

I’ m not there (2007)

Όχι ακριβώς biopic πραγματικών γεγονότων, αλλά ένα ιδιόρρυθμο και αφαιρετικό biopic του ψυχισμού του Bob Dylan και των διαφορετικών φάσεων που πέρασε στην ζωή του. Ο Todd Haynes μας είπε μια λυρική ιστορία που μετατράπηκε σε αριστούργημα.

Walk the Line (2005)

Ένας αξέχαστος Joaquin Phoenix και μια εκπληκτική Reese Witherspoon στο πλευρό του, είναι ό, τι καλύτερο σε αυτό το biopic για τον εμβληματικό Johnny Cash, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην παθιασμένη ζωή του και της όμορφης διαδρομής του στην μουσική. Η ταινία του James Mangold θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
10 / position1: 272 / position2: 689
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb