TRUE STORIES
ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Ο Έλληνας σύμβουλος σχέσεων που διδάσκει τα μυστικά της αγάπης σε όλο τον κόσμο

Μιλήσαμε με το Νίκο Ουρανό για να μάθουμε τα μυστικά της αγάπης

Ο Έλληνας σύμβουλος σχέσεων που διδάσκει τα μυστικά της αγάπης σε όλο τον κόσμο

Είναι γνωστός για το best selling βιβλίο του "Aγάπη Τώρα" και την Ακαδημία Σχέσεων και τις συμμετοχές του σε συνέδρια με πετυχημένους ομιλητές σε όλο τον κόσμο. Έχει ιδρύσει την Ακαδημία Σχέσεων το πρώτο online και onsite "σχολείο" ​για τις ερωτικές σχέσεις στο οποίο ​έχουν εκπαιδευτεί ​εκατοντάδες συμμετέχοντες στην Ελλάδα, στην Κύπρο, την Αγγλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Καναδά, την Αμερική. 

Tι ακριβώς κάνει ένας σύμβουλος σχέσεων; Γιατί οι άνθρωποι απιστούν; Μπορούμε να προλάβουμε έναν χωρισμό αναγνωρίζοντας τα σημάδια;

Ο Νίκος Ουρανός, ξέρει τα μυστικά της πετυχημένης σχέσης και είναι πρόθυμος να στα μάθει. Δεν έχει σκοπό να κρύψει τίποτα, αρκεί να του δώσεις χρόνο για να στα πει.

Θέλεις να κερδίσεις το βιβλίο του Νικόλα Ουρανού "Αγάπη τώρα"; Πάρε μέρος στο διαγωνισμό στο τέλος της συνέντευξης!

Tι ακριβώς κάνει ένας σύμβουλος σχέσεων;

Οι φίλοι, μέχρι πριν από λίγο καιρό έπαιζαν το ρόλο του συμβούλου, όσον αφορά στις ερωτικές σχέσεις και τα σεμινάρια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ήταν κάτι που στην Ελλάδα βλέπαμε κυρίως στις αμερικάνικες ταινίες.

Πλέον τα πράγματα άλλαξαν και έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε έναν σύμβουλο σχέσεων ή στα αγγλικά relationship expert. Φυσικά είναι μεγάλη κουβέντα να πούμε ότι κάποιος είναι expert, ειδικός –στα ελληνικά- σε κάτι. Και αυτό γιατί το να είσαι expert, δεν είναι κάτι στατικό. Θεωρητικά χρειάζεται να έχεις εκπαιδευτεί και επιμορφωθεί από τους καλύτερους ειδικούς του τομέα και κυρίως να λειτουργείς σε status δια βίου μάθησης. Να είσαι ένας δάσκαλος που συνεχίζει να λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν μαθητής.

Να μην σταματάς να παρατηρείς, να μαθαίνεις, να γνωρίζεις. Και φυσικά εκτός από το πρακτικό κομμάτι, χρειάζεται στη ζωή σου να έχεις βιώσει πολύ καλά και από όλες τις πλευρές όλες τις εμπειρίες του θέματος που πραγματεύεσαι. Δηλαδή να έχεις κάνει πρώτος τη διαδρομή μαζί με το έξτρα μίλι της και «να έχεις νικήσει». Να έχεις βρεθεί σε όλες τις αντίστοιχες θέσεις των ανθρώπων που καλείσαι να υποστηρίξεις και να συμβουλέψεις, ώστε να μπορείς να τους κατανοήσεις και να τους εμπνεύσεις να βρουν τον δικό τους μοναδικό τρόπο, να «νικήσουν» και εκείνοι.

Ένας σύμβουλος σχέσεων λοιπόν υποστηρίζει singles και ζευγάρια να νικήσουν αντιστάσεις, πληγώματα, απογοητεύσεις, παλιές πεποιθήσεις και να δημιουργήσουν την ιδανική και ευτυχισμένη ερωτική σχέση όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται και την οραματίζονται.

Στα σεμινάριά σου, τι μαθαίνει κανείς;

Στα αμφίδρομα workshop που κάνουμε Live αλλά και OnLine κάποιος έχει τη δυνατότητα να μάθει τους πραγματικούς κανόνες και τις αξίες για τη σχέση όχι έτσι όπως τους ήξερε από το σχολείο , τα μυθιστορήματα και τον κινηματογράφο. Ουσιαστικά κάνει ένα restart στον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ερωτική σχέση.

Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι για να δημιουργήσεις και να αναπτύξεις μια πετυχημένη σχέση ξεκινάς πρώτα από τον ίδιο σου τον εαυτό. Παίρνεις την μεγάλη απόφαση, κάνεις προετοιμασία, κλείνεις ανοιχτούς δεσμούς με το παρελθόν διαμέσου της συγχώρεσης , αλλάζεις τον τρόπο σκέψης σου και επενδύεις στην αυτοπεποίθησή σου. Όλα αυτά που έμοιαζαν άγνωστα μέχρι τώρα, τα περιγράφουμε εξαιρετικά αναλυτικά και στο πρώτο ελληνικό εγχειρίδιο για την αληθινή αγάπη, το βιβλίο «Αγάπη Τώρα» που μόλις κυκλοφόρησε αποκλειστικά από όλα τα Public σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εκεί μαζί με τη σύζυγό μου και διεθνούς φήμης ομιλήτρια Τζιλ Δούκα μοιραζόμαστε όλα τα μυστικά για μια πετυχημένη σχέση έτσι όπως τα ανακαλύψαμε και μέσα από τα σαράντα κύματα που περάσαμε για να ανακαλύψουμε ο ένας τον άλλο.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια σήμερα;

Η ερωτική σχέση είναι η ανώτερη από όλες τις σχέσεις μας και αν δεν είμαστε ευτυχισμένοι σε αυτή δεν μπορούμε να είμαστε πλήρεις και ευτυχισμένοι ούτε στις υπόλοιπες (εργασιακές, φιλικές, κοινωνικές). Το να ζεις σε μια κοινωνία στην οποία οι σχέσεις περνούν κρίση με πάνω από 50% στα διαζύγια και πάνω από 60% singles, σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο.

Πιστεύουμε βαθιά ότι η κοινωνία μας μπορεί να γίνει καλύτερη μέσα από τη βελτίωση των ερωτικών μας σχέσεων και φυσικά για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται να κάνουμε ένα restart. Κάτι τέτοιο είναι πρόσφορο να συμβεί τώρα που οι περισσότεροι από εμάς βίωσαν βαθιά την “αποτυχία” και “τρακάραμε” πάνω στην απογοήτευση και τον πόνο. Τώρα είμαστε πιο “έτοιμοι” να ακούσουμε, να μάθουμε, να ψάξουμε, να εκπαιδευτούμε. Σίγουρα αποτυχία δεν υφίσταται, υπάρχουν μόνο μαθήματα και στο “σχολείο” της ζωής, η ερωτική σχέση είναι η πιο ταχύρρυθμη “τάξη”.

Θέλεις να κερδίσεις το βιβλίο του Νικόλα Ουρανού "Αγάπη τώρα"; Πάρε μέρος στο διαγωνισμό στο τέλος της συνέντευξης!

Τι ρόλο παίζει το σεξ στις σχέσεις; Eίναι το σημαντικότερο;

Το σεξ η ταυτόχρονη τριπλή σύνδεση δηλαδή του ζευγαριού φυσικά και είναι το σημαντικότερο που συμβαίνει και είναι αυτό που ξεχωρίζει και αναβαθμίζει την ερωτική σχέση από όλες τις υπόλοιπες σχέσεις που συμμετέχουμε στη ζωή μας.
Είναι ο τόπος συνάντησης μέσα μας και μέσα στον συντροφό μας. Είναι το μέρος εκείνο στο οποίο ταξιδεύουμε μαζί, εξωτερικεύοντας την εσωτερικότητά μας. Στο sex το περισσότερο δεν συνεπάγεται και απαραίτητα το καλύτερο. Το ζητούμενο είναι να αναπτύξουμε τη σεξουαλική μας ζωή και να πολλαπλασιάσουμε την ποιότητα της

Αυτό μπορεί να συμβεί, αφήνοντας στην άκρη, τα ταμπού, τις πεποιθήσεις, την έλλειψη εκπαίδευσής μας και τα ατομικά μας τραύματα. Επενδύοντας στα χαρακτηριστικά που πολλαπλασιάζουν την ερωτική επιθυμία, την φαντασία, την παιχνιδιάρικη διάθεση, τη μη λεκτική επικοινωνία. Καλλιεργώντας την περιέργεια, το μυστήριο, την έλξη.

Και φυσικά η ποιότητα είναι συνάρτηση του να «είμαι ενεργός», να έχω αυτοπεποίθηση, να νιώθω καλά με το σώμα μου, να αφιερώνω χρόνο σε μένα. Τότε είμαι και έτοιμος και πρόθυμος, να δώσω και να λάβω ευχαρίστηση. Τότε μέσα στη σεξουαλική μας ζωή, η αγάπη βρίσκει την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει και η ερωτική επιθυμία γίνεται μια συναρπαστική περιπέτεια και ένα ανεξερεύνητο ταξίδι.

Πες μας, το πιο σύνηθες παράπονο που έχουν οι γυναίκες!

Το βασικό παράπονο που έχουν οι γυναίκες είναι ότι οι άντρες δεν αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο και την προσοχή σε αυτές για να τις ακούσουν και να κατανοήσουν όσα τους απασχολούν και όσα θέλουν να τους επικοινωνήσουν και να μοιραστούν. Έπειτα η καθεμία το παίρνει προσωπικά και το γενικεύει, προβάλλοντάς το σε ολόκληρη τη σχέση με συνέπεια και μια σχέση που δεν είχε πρόβλημα ξαφνικά να αποκτήσει.

Οι άντρες;

Αντίστοιχα οι άνδρες έχουν φριχτά παράπονα από τις γυναίκες για το λόγο ότι δεν τους επαινούν, δεν τους αναγνωρίζουν τη συνεισφορά τους και δεν τους λένε μπράβο ούτε τους «ανεβάζουν» με λόγια και πράξεις. Από τη σπηλιά ακόμη ο άντρας είχε την τάση να δίνει λύσεις και να προσφέρεται να λύνει τα θέματα και πραγματικά τρελαίνεται όταν η γυναικά αυτό δεν του το αναγνωρίζει.

Mίλησέ μας για σένα! Τις σπουδές σου, την εμπειρία σου!

​Μετά από μακρά καριέρα στο χώρο των πολυεθνικών σε όλες τις βαθμίδες των πωλήσεων και του marketing και με ένα οικονομικό πτυχίο έκανα την μεγάλη αλλαγή και σήμερα εργάζομαι ως Ειδικός Σχέσεων.

Πιστοποιήθηκα ως Μarriage Μentor, δηλαδή μέντορας γάμου από τον κλινικό ψυχολόγο Les Parrott και την ειδικό γάμου και οικογένειας Leslie Parrott, οι οποίοι σήμερα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εκπαιδευτές συμβούλων γάμου, στην Αμερική. Δάσκαλοί μου, επίσης ο δύο φορές New York Times Best Selling συγγραφέας, ομιλητής και ιδρυτής του Experts Academy, Brendon Burchard και ο ψυχοθεραπευτής Σπύρος Ζαχαρίου. Εμπνεύστηκα και δημιούργησα την Ακαδημίας Σχέσεων www.acadimiasxeseon.gr το πρώτο «σχολείο» για τις ερωτικές σχέσεις στην Ελλάδα.

Απέκτησα τον τίτλο του Bestselling συγγραφέας με το βιβλίο: ​“Αγάπη Τώρα: Τα 7 Μυστικά για να Ζήσεις τη Σχέση που Ονειρεύεσαι" το οποίο έφτασε μέχρι την πρώτη θέση στα best seller Ελλάδας και Κύπρου ενώ η αγγλική του έκδοση με τίτλο «Create Love» έγινε και εκείνη #1 στο Amazon. Αρθρογραφώ και Εμφανίζομαι τηλεοπτικά, παρουσιάζοντας και αναλύοντας θέματα για τις ερωτικές σχέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ένας άνθρωπος που είναι relationship expert κάνει τις τέλειες σχέσεις με το άλλο φύλο;

Ένας άνθρωπος που είναι relationship expert έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει στην πράξη τη γνώση που έχει αποκτήσει. Πολλές φορές βέβαια έχει και την ευκαιρία να τσακωθεί ή να ειρωνευτεί χρησιμοποιώντας και τη γνώση. Σαν έναν Πνευμονολόγο που καπνίζει και λέει στον ασθενή να κόψει το κάπνισμα! Πράγμα οξύμωρο. Όμως όπως όλοι μας έτσι κι εκείνος καθένας διαρκώς υπόκειται σε μαθήματα, ίσως με διαφορετικό συντελεστή δυσκολίας.

Ευτυχώς το λάθος με την έννοια που μάθαμε στο σχολείο δεν υφίσταται.
Κάθε «λάθος» αποτελεί ένα καινούργιο κεφάλαιο συνειδητοποιήσεων και μαθημάτων και μια αφορμή επέκτασης, στο σχολείο της ζωής.

Δώσε μας τα φώτα σου - πώς καταλαβαίνουμε πως μια σχέση έχει πρόβλημα;

Κανείς δεν μας έμαθε πώς να παρατηρούμε τα συναισθήματά μας, ποιοι είναι οι κωδικοί και οι αξίες της αγάπης, πώς δουλεύω για την επιτυχία της σχέσης μου και με ποια κριτήρια βρίσκομαι σε μια πετυχημένη σχέση. Για να δουλέψει πραγματικά επιτυχημένα μια σχέση, χρειάζεται και οι δύο σύντροφοι να λειτουργούν με αυτάρκεια και αυτοπεποίθηση. Καιρό τώρα μας έμαθαν να ψάχνουμε εναγωνίως το άλλο μας μισό, με αποτέλεσμα να μένουμε μισοί και να προσεγγίζουμε τις σχέσεις από το κομμάτι της έλλειψης. Όταν προσεγγίζουμε τη σχέση από την πλευρά της έλλειψης τότε η σχέση έχει θεματάκια..

Γιατί οι άνθρωποι απιστούν;

Η απιστία είναι μια τραγικά δυνατή εμπειρία με πολύ πόνο, πολύ πλήγωμα και δύσκολη επαναφορά.

Οι 3 από τους σημαντικότερους λόγους που οι άνθρωποι απιστούν και μπορεί να συντρέχουν είτε χωριστά ο καθένας, είτε και όλοι μαζί είναι οι εξής:

α) Κάπου το κάνω - με άλλο τρόπο - πρώτα εγώ σε μένα. Όταν χωρίς καμιά φορά και χωρίς να το καταλαβαίνω απόλυτα, έχω προδώσει και εγκαταλείψει τις αρχές της σχέσης (ισοτιμία - ισορροπία - προσωπικός ελεύθερος χρόνος) και έχω χάσει τον εαυτό μου μέσα στην σχέση (δεν υπάρχω σαν οντότητα, έχω απορροφηθεί από την ίδια την σχέση).

β) Όταν εξαρτώμαι αφόρητα από τη σχέση, όταν εξαρτώ όλη την ύπαρξή μου από τη σχέση, παραμελώντας τους υπόλοιπους τομείς στη ζωή μου.

γ) Όταν έχω χάσει εντελώς τη στάθμη της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής μου και όταν ψάχνω διαρκώς επιβεβαίωση και ικανοποίηση εξωτερικά και περιφερειακά, χωρίς να την παράγω εγώ για εμένα από τις δράσεις μου στην καθημερινότητά μου.

Ο Νικόλας έχει έτοιμο το νέο του σεμινάριο 
«Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με Εκείνον και Εκείνη» σε 6 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο όπου σε ένα 3ωρο, θα σου μεταφέρει όλη τη γνώση και τις λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν στις ερωτικές αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες σχέσεις στη ζωή μας. Δες περισσότερα εδώ!  Σε Λευκωσία, Λεμεσό, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα, Ιωάννινα

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΓΑΠΗ ΤΩΡΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
29 / position1: 524 / position2: 922
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb