STAY FIT 💪 FITNESS

Πως να ξεκινήσεις τη γυμναστική αν δεν έχεις γυμναστεί ποτέ

Αν η τελευταία φορά που γυμνάστηκες ήταν στο λύκειο, τότε το θέμα σε ενδιαφέρει

Πως να ξεκινήσεις τη γυμναστική αν δεν έχεις γυμναστεί ποτέ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος έχεις βάλει στόχο, να βγεις στη παραλία, το καλοκαίρι του 2018, με κορμί μοντέλου. Έχεις αγοράσει όλα τα αθλητικά είδη που χρειάζεσαι, έχει ψάξει διατροφή, ασκήσεις, νέες εναλλακτικές μορφές γυμναστικής.

Το μόνο που μπορεί να σου σταθεί εμπόδιο, είναι ότι η τελευταία φορά που γυμνάστηκες, ήταν στο λύκειο, την ώρα της γυμναστικής. Το παν σε αυτή τη ζωή είναιι το πρώτο βήμα. Θεωρητικά θα έχεις δυσκολότερο έργο από αυτούς που γυμνάζονται περιστασιακά, αλλά έχεις και δύο πλεονεκτήματα.

Πρώτον, τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ γρήγορα πάνω σου, και αυτό θα σε ενθαρρύνει να προσπαθήσεις και άλλο. Δεύτερον, στους αρχάριους οι καύσεις είναι μεγαλύτερες, λόγω του σοκ που παθαίνει ο οργανισμός μας, όταν από τη πλήρη αδράνεια, μπαίνεις στη γυμναστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω θα δεις μερικά tips για να ξεκινήσεις ευκολότερα τη γυμναστική σαν αρχάριος:

Ξεκίνα με ένα άθλημα.

Το γυμναστήριο για τους αρχάριους μοιάζει με κόλαση. Η διαδρομή από το σπίτι μέχρι το χώρο εκγύμνασης, στα μάτια σου μοιάζει με πύρινο δάπεδο. Οι ειδικοί λένε ότι το πρώτο μήνα πρέπει να ασχοληθείς, με ένα άθλημα που σου αρέσει. Όποιο και αν έιναι αυτό. Όχι το τάβλι δεν είναι άθλημα.

Μπες στο νερό.

Το καλύτερο περιβάλλον για πρώτη επαφή με τη γυμναστική είναι το κολύμπι. Το νερό δεν ταλαιπωρεί τόσο πολύ το κορμί σου, ενώ είναι και η πιο πλήρης γυμναστική, αφού γυμνάζονται όλοι οι μύες σου.

Το τρέξιμο σε μέρη με πολύ κόσμο.

Η κοινωνικότητα είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για τους τεμπέληδες της γυμναστικής. Η παρουσία άλλων σου δίνει κίνητρο να συνεχίσεις, ενώ η αερόβια γυμναστική σχεδόν ντομπάρει το κορμί σου.

Κάνε περισσότερη ώρα γυμναστική.

Αύξησε το χρόνο του προγράμματός σου, κάνοντας μεγαλύτερα διαλείμματα. Έτσι δεν θα κουράσεις τόσο πολύ τους μύες σου και θα αποφύγεις τους τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 231 / position2: 788
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb