ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ THINK

Το είδωλο του σeξ που ανακάλυψε το WiFi το 1930

Χωρίς πτυχία και εμπειρία, αυτή η γυναίκα έκανε κάτι απίστευτο
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Το είδωλο του σeξ που ανακάλυψε το WiFi το 1930

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Hedy Lamarr ήταν μια αιsθησιακή γυναίκα που από ηθοποιός έγινε επιστήμονας της τεχνολογίας!

Η αλήθεια είναι πως η Αυστρο-Εβραία, ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός σε ρομαντικές αισθηsιακές ταινίες κυρίως εξαιτίας της ομορφιάς της ωστόσο, αργότερα  έγινε μία από τους εφευρέτες της πρώτης μορφής των μεθόδων διασποράς φάσματος, βασικής τεχνολογίας για τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες σήμερα! 

Η ίδια έγινε διάσημη σαν μια από της πρώτες ηθοποιούς που υποκρίθηκαν οpγασμό στη μεγάλη οθόνη στην ταινία Ecstasy αλλά τελικά η Lamarr ήταν γενημμένη για πιο σπουδαία πράγματα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Lamarr γεννήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας. Το 1933 παντρεύτηκε έναν Γερμανό κατασκευαστή οπλικών συστημάτων για τη ναζιστική Γερμανία, ονόματι Friedrich Mandl, o οποίος αποδείχτηκε ένας σκληρός και ζηλιάρης άντρας. Της απαγόρευσε φυσικά να είναι ηθοποιός και την ανάγκασε να αλλάξει θρησκεία και από εβραία να γίνει καθολική. 

Η ίδια έπρεπε να γλιτώσει από εκείνον. Έτσι ένα βράδυ νάρκωσε την υπηρέτρια του σπιτιού και έφυγε από τη χώρα παίρνοντας το τρένο για το Λονδίνο.

Στο Λονδίνο γνώρισε τον μεγάλο παραγωγό Louis B. Mayer που την βοήθησε να εμφανιστεί στο Hollywood. Ανάμεσα στις πολλές ταινίες της περιλαμβάνονται τα Algiers (1938), White Cargo (1942) και Tortilla Flat (1942) και άλλες.

Το 1940, τα γερμανικά U-Boats εμφανίστηκαν στον Ατλαντικό, βουλιάζοντας τα πλοία με τις γυναίκες και τα παιδιά που προσπαθούσαν να φύγουν από τους Ναζί.

Η Lamarr τρομοκρατήθηκε, αλλά πίστευε ότι υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να κάνει γι 'αυτό. Έστησε στο σπίτι της ένα δωμάτιο με ένα μεγάλο τραπέζι, επαγγελματικό φωτισμό, εργαλεία και ένα ολόκληρο ράφι με βιβλία για μηχανικούς και συστήματα! Χωρίς δικές της γνώσεις, χρησιμοποιώντας τα μυστικά που είχε μάθει στις επιχειρηματικές συναντήσεις του πρώτου συζύγου της, άρχισε να μελετά την ιδέα ενός μυστικού συστήματος επικοινωνίας που θα μπορούσε να καθοδηγήσει μια τορπίλη χρησιμοποιώντας τεχνολογία που ονομάζεται αναπήδηση συχνότητας, έτσι ώστε να μην μπορεί να παρεμποδιστεί η συχνότητα.

Eίχε κρατήσει το χόμπι της μυστικό, κρυμμένο από τον Τύπο και ακόμη και την οικογένειά της, μέχρι να συναντήσει έναν άλλο απίθανο εφευρέτη σε ένα τυχαίο δείπνο!  Η Lamarr μαζί με τον συνθέτη George Antheil έλαβαν στις 11 Αυγούστου του 1942 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για συσκευή που εφηύραν αποκαλούμενη Secret Communication System!

Η ιδέα της Lamarr για την εναλλαγή των συχνοτήτων υπήρξε η βάση για τη μοντέρνα τεχνολογία της διασποράς φάσματος που χρησιμοποιείται στις μέρες μας σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών από τα ασύρματα τηλέφωνα μέχρι τις ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις (συμπεριλαμβανομένων των GPS, Bluetooth, και WiFi).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Πρόσωπα Πριν 317 εβδομάδες
Τα σκάνδαλα του Hollywood Studio Club, εκεί που έμεναν οι επίδοξες στάρλετ
Μαζί τους και η Marilyn Monroe και άλλες μετέπειτα διάσημες
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 97 / position2: 588
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb