Η απώλεια κιλών είναι ένα δύσκολο θέμα για πολλούς ανθρώπους, καθώς θέλει υπομονή και επιμονή. Για να επιτευχθεί χρειάζεται η τήρηση μιας διατροφής χαμηλής σε λιπαρά και πολύ νερό.
Βέβαια, υπάρχουν και ορισμένα τρόφιμα που συμβάλλουν στην αφύπνιση του μεταβολισμού και βοηθούν αρκετά στην καύση λίπους, όμως συχνά οι περισσότεροι τα ξεχνούν.
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και τα καρύδια, καθώς όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, οι άνθρωποι που τρώνε αυτόν τον ξηρό καρπό καθημερινά έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι και 21% λιγότερες πιθανότητες να αυξηθεί το λίπος στην περιοχή της μέσης τους.
Οι καταναλωτές καρυδιών είχαν επίσης χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, όπως και υψηλότερα επίπεδα καλής χοληστερόλης.
Πιθανότατα να σκέφτεστε ότι αυτό ακούγεται τρελό και ότι όλοι οι ξηροί καρποί έχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά, όμως αυτό δεν είναι ακριβώς η πλήρης αλήθεια.
Σύμφωνα με όσα εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, Carol O’Neil, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτική πρωτεΐνη, διαιτητικές ίνες και υγιή μονο- και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, συστατικά που κάνουν τα καρύδια να αποτελούν ένα φαγητό που μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της όρεξης.
Μέσα σε όλα αυτά τα οφέλη που προσφέρει αυτός ο καρπός λοιπόν, μια χούφτα καρύδια θα σας βοηθήσει να νιώθετε χορτάτοι, άρα θα τρώτε λιγότερο και θα χάνεται βάρος πιο αποτελεσματικά.
Μόλις το 1/3 ενός φλιτζανιού καρύδια την ημέρα μπορεί να παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό αρκετές από τις βασικές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και όλη την ενέργεια που χρειάζεται, όπως αναφέρει η Maureen Ternus, υπεύθυνη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού INC NREF, ο οποίος υποστηρίζει τις διατροφικές έρευνες και την εκπαίδευση γύρω από αυτό το θέμα.
Κοινώς, όλα τα παραπάνω κάνουν τα καρύδια μια από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορείτε να φάτε σαν σνακ μέσα στην ημέρα σας.