ΠΡΟΣΩΠΑ

Το κορίτσι «Ηρακλής» που στα 12 του σήκωνε άντρες στα χέρια του

Οι απίστευτες δυνάμεις της, η καριέρα της και τα αμέτρητα βραβεία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Το κορίτσι «Ηρακλής» που στα 12 του σήκωνε άντρες στα χέρια του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι θα έχετε γνωρίσει κάποιον που να ασχολείται με οποιαδήποτε μορφή body building και είναι ο τύπος που λατρεύει να σηκώνει πολλά βάρη και έχει αφοσιωθεί στο να φτιάξει ένα σώμα γεμάτο δυνατούς μυς.

Συνήθως, οι body builders είναι ενήλικοι ή τέλος πάντων, δεν είναι παιδιά, μια 12χρονη όμως ήρθε και άλλαξε τα δεδομένα, καθώς σε εκείνη την ηλικία μπορούσε να σηκώσει μέχρι και τέσσερις ενήλικες άνδρες μόνη της!

Ίσως να έχετε ακούσει το όνομα της Varya Akulova, που σήμερα είναι 25 ετών, ενώ σαν παιδί αποτελούσε το πιο δυνατό κορίτσι του κόσμου διαθέτοντας υπερφυσική δύναμη για την ηλικία της. Η νεαρή κοπέλα έχει αποσυρθεί πλέον από τον πρωταθλητισμό της άρσης βαρών, όμως η ιστορία της αξίζει να ακουστεί, καθώς θα σας εκπλήξει.

Η νεαρή γεννήθηκε στην Ουκρανία και αρχικά κανείς δεν είχε ιδέα για την απίστευτη δύναμη της, μέχρι που άρχισε να σηκώνει βάρη όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Οι γονείς της είδαν το ταλέντο της πολύ γρήγορα και η μικρούλα μέχρι τα επτά της είχε συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες άρσης βαρών, ενώ στα οκτώ της κατέκτησε το πρώτο της Ρεκόρ Guinness σηκώνοντας σχεδόν 100 κιλά, όταν η ίδια ζύγιζε περίπου 40 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε εκείνη την ηλικία, η Varya μπορούσε επίσης να σηκώσει στους ώμους της με ευκολία τον πατέρα της, ο οποίος δούλευε στο τσίρκο σαν αρσιβαρίστας, επομένως είναι εμφανές ότι πρόκειται για γονιδιακό θέμα.

Μάλιστα σαν ντουέτο οι δυο τους συμμετείχαν σε πολλούς διαγωνισμούς, αλλά και εμφανίστηκαν σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές αναζήτησης ταλέντων μέσα στα χρόνια.

Επιπλέον, η μικρή έφτασε και σε ένα πολύ καλό επίπεδο στα ακροβατικά και από εκεί και πέρα, ξεκίνησε να σαρώνει βραβεία σε διαγωνισμούς άρσης βαρών. Λόγω της μοναδικής της δύναμης και του τρόπου ζωής της, η Varya πέρασε πολλά από τα παιδικά της χρόνια κάνοντας παρέα με μεγαλόσωμους και δυνατούς τύπους όμως όπως φαίνεται από τις τότε φωτογραφίες, η ίδια ήταν μια χαρά με αυτό.

Ακόμα, σαν παιδί είχε πολύ αυτοπεποίθηση, ενώ στα 12 της κατάφερνε να σηκώνει περισσότερα από 270 κιλά, που αντιστοιχούν περίπου σε τέσσερις ενήλικες άνδρες. Όσο τα χρόνια περνούσαν η κοπέλα γινόταν επαγγελματίας body builder, αλλά και γυμνάστρια κι αν τη δείτε τώρα θα καταλάβετε ότι συνεχίζει να γυμνάζεται, παρά το ότι έχει αποσυρθεί από το χώρο της επαγγελματικής άρσης βαρών και πλέον εργάζεται ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής.

Σαν παιδί, αρκετοί από το περιβάλλον της φοβόντουσαν ότι ίσως τα βάρη βλάψουν την υγεία της, όμως μέχρι τώρα η ίδια δεν είχε απολύτως κανένα θέμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
9 / position1: 442 / position2: 1315
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb