ΚΑΡΙΕΡΑ

Αυτές είναι οι 33 ερωτήσεις για μια θέση εργασίας στην Apple

Τεχνικά ζητήματα αλλά και ερωτήσεις - «γρίφοι»

Δημοσίευση ΔΕΚ 27, 2016
Αυτές είναι οι 33 ερωτήσεις για μια θέση εργασίας στην Apple

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια δουλειά στην Apple είναι όνειρο άπιαστο για πολλούς επαγγελματίες καθώς πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς τον τομέα της.

Όπως λοιπόν μπορεί να υποθέσει κάποιος, το να πιάσεις μια δουλειά στην Apple, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Όπως η Google και τα άλλα μεγαθήρια της τεχνολογίας, έτσι και η Apple ρώτα τους υποψηφίους τόσο για τεχνικά ζητήματα βάσει και της εμπειρίας των συνεντευξιαζόμενων όσο και ερωτήματα σε στυλ «γρίφου».

Το περιοδικό TIME συγκέντρωσε μερικές από τις δυσκολότερες ερωτήσεις που έχουν ακούσει υποψήφιοι εργαζόμενοι για μια θέση στην Apple και τις παρουσιάζει…

  1. «Εξήγησε σε ένα 8χρονο τι είναι το μόντεμ/ρούτερ και τι δουλειά κάνει»
  2. «Ποιος είναι ο καλύτερος φίλος σου;»
  3. «Εάν έχεις 2 αβγά και θέλεις να διαπιστώσεις ποιος είναι ο ψηλότερος όροφος που μπορείς να ρίξει ένα αβγό δίχως να σπάσει, πώς θα το έκανες; Ποια είναι η βέλτιστη λύση;»
  4. «Περιέγραψε ένα ενδιαφέρον πρόβλημα και πώς το λύνεις»
  5. «Πόσα παιδιά γεννιούνται κάθε μέρα;»
  6. «Έχεις 100 νομίσματα απλωμένα σε ένα τραπέζι και το κάθε ένα έχει μια πλευρά κορώνα και μία γράμματα. Τα 10 εξ αυτών έχουν την πλευρά της κορώνας και τα 90 των γραμμάτων από πάνω. Δεν μπορείς να καταλάβεις με την αφή, την όραση ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ποια πλευρά είναι από πάνω. Χώρισε τα κέρματα σε δύο στοίβες ώστε να υπάρχει ο ίδιος αριθμός με κορώνες σε κάθε στοίβα».
  7. «Περιέγραψε τον εαυτό σου, τι σε συναρπάζει;»
  8. «Εάν σε προσλάβουμε, σε τι θέλεις να εργαστείς;»
  9. «Υπάρχουν 3 κουτιά, ένα περιέχει μόνο μήλα, ένα περιέχει μόνο πορτοκάλια κι ένα περιέχει και μήλα και πορτοκάλια. Τα κουτιά φέρουν λανθασμένες ταμπέλες έτσι ώστε καμία ταμπέλα δεν περιγράφει το πραγματικό περιοχόμενο του κουτιού στο οποίο είναι τοποθετημένη; Ανοίγεις μόνο ένα κουτί και χωρίς να κοιτάξεις μέσα, παίρνεις μόνο ένα φρούτο. Κοιτώντας το φρούτο, πώς μπορεί να τοποθετήσεις σωστά όλες τις ταμπέλες των κουτιών;»
  10. «Σενάριο: Αντιμετωπίζεις έναν θυμωμένο πελάτη που περιμένει βοήθεια για 20 λεπτά και προκαλεί αναταραχή. Ισχυρίζεται ότι απλά θα σηκωθεί να πάει στο "Best Buy" (σ.σ. πολυκατάστημα με ηλεκτρονικά) ή σε ένα Microsoft Store για να αγοράσει τον υπολογιστή που θέλει. Λύσε το ζήτημα».
  11. «Πώς θα ανέλυες το κόστος αυτού του στυλό;»
  12. «Ένας άντρας έρχεται με έναν παλιό υπολογιστή που είναι στην πραγματικότητα τούβλο. Τι κάνεις;»
  13. «Είσαι έξυπνος;»
  14. «Ποιες αποτυχίες είχε και πώς διδάχτηκες από αυτές;»
  15. «Έχεις ποτέ διαφωνήσει με την απόφαση ενός μάνατζερ και πώς προσέγγισες τη διαφωνία; Δώσε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα και εξήγησε πώς άμβλυνες τη διαφωνία, ποιο ήταν το αποτέλεσμα και πώς αυτός ο μάνατζερ θα σε περιέγραφε σήμερα».
  16. «Βάζεις ένα ποτήρι νερό σε ένα πικάπ εγγραφής και αρχίζεις σταδιακά να αυξάνεις την ταχύτητα. Τι συμβαίνει αρχικά; Το ποτήρι φεύγει, πέφτει ή το νερό πετάγεται έξω;»
  17. «Πες μου κάτι που έχεις κάνει στη ζωή σου και είσαι ιδιαίτερα περήφανος γι' αυτό».
  18. «Γιατί θα πρέπει να σε προσλάβουμε;»
  19. «Είσαι δημιουργικός; Τι μπορεί να είναι δημιουργικό και μπορείς να σκεφτείς;»
  20. «Περιέγραψε μια συγκινητική εμπειρία».
  21. «Τι είναι πιο σημαντικό, να λύσεις το πρόβλημα ενός πελάτη ή να δημιουργήσεις μια καλή εμπειρία για τον πελάτη;»
  22. «Γιατί η Apple άλλαξε το όνομά της από Apple Computers Incorporated σε Apple Inc.;»
  23. «Μοιάζεις πολύ θετικός άνθρωπος, τι πράγματα σε 'ρίχνουν';»
  24. «Δείξε μου με παιχνίδι ρόλων πώς θα έδειχνες σε έναν πελάτη ότι είσαι πρόθυμος να τους βοηθήσεις χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σου».
  25. «Τι σε φέρνει σήμερα εδώ;»
  26. «Σκέψου μια είδους εφαρμογή σαν το iTunes που κατεβάζει πολλές εικόνες οι οποίες μοιάζουν μπαγιάτικες με την πάροδο του χρόνου, ποια στρατηγική θα χρησιμοποιούσες για να ξεφορτωθείς τις αχρησιμοποίητες φωτογραφίες;»
  27. «Αν σου δοθεί ένα βάζο που περιέχει "κανονικά" και "χαλκευμένα" νομίσματα και τραβήξεις ένα νόμισμα και το παίξεις "κορώνα-γράμματα" 3 φορές και λάβεις μια ορισμένη ακολουθία από κορώνα και γράμματα, ποιες είναι οι πιθανότητες ότι τράβηξες "κανονικό" ή " χαλκευμένο" νόμισμα;»
  28. «Ποια ήταν η καλύτερη ημέρα σου τα τελευταία 4 χρόνια; Ποια ήταν η χειρότερή σου;»
  29. «Όταν μπαίνεις σε ένα Apple Store σαν πελάτης, τι παρατηρείς για το κατάστημα/πώς ένιωσες την πρώτη φορά που μπήκες μέσα;»
  30. «Γιατί θες να έρθεις στην Apple και τι θα σου λείψει από τη σημερινή δουλειά σου εάν η Apple σε προλάβει;»
  31. «Πώς θα τέσταρες την αγαπημένη σου εφαρμογή;»
  32. «Τι θα ήθελες να κάνεις σε 5 χρόνια από σήμερα;»
  33. «Πώς θα τέσταρες μια φρυγανιέρα;»
[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
2 / position1: 148 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb