Είναι πεντανόστιμο και εξωτικό! Κρατσανιστό κοτόπουλο με σόγια και μέλι!
Θα χρειαστείτε
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 2 κούπες αλεύρι
- 4 κουταλάκια αλάτι
- 4 κουταλάκια πιπέρι
- 3 κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλάκια θυμάρι
- 2 κουταλάκια πάπρικα
- 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 4 αυγά
- 8 κουταλάκια νερό
- 2 κουταλάκια λάδι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 κούπας σόγια σως
- Μέλι
Για τη σως Μελιού
Θέλετε μέλι, σόγια και πιπέρι. Βάζετε στο τηγάνι τα υλικά. Όσες κουταλιές μέλι, τόσες σόγια. Aν θελήσετε παραπάνω σόγια από το 1/4 της κούπας προσθέτετε αντίστοιχα και μέλι. Ρίχνετε το πιπέρι. Ζεσταίνετε, ανακατεύετε, μέχρι να γίνει ένα σώμα. Αφήστε την στην άκρη.
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου μέσα σε πλαστικές σακούλες και χτυπήστε τα για να γίνουν λεπτά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το πιπέρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και το πιπέρι καγιέν και κρατάτε μόνο το μισό. Το άλλο μισό το βάζετε στο ψυγείο για την επόμενη φορά :)
Χτυπάτε τα αυγά μαζί με το νερό, βάζετε τα κοτόπουλα στο μίγμα να βραχούν και μετά στο μίγμα με τα μπαχαρικά. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στα αυγά και ξανά στα μπαχαρικά. Τηγανίζετε καλά και ρίχνετε από πάνω τη σως μελιού.