WE ARE THE TECH FRE@KS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η εφαρμογή που σας συνοδεύει τα βράδια ως το σπίτι

Kαι ενημερώνει τους δικούς σας σε περίπτωση που χρειαστεί

Η εφαρμογή που σας συνοδεύει τα βράδια ως το σπίτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για κάποιους ανθρώπους, το να περπατούν αργά τη νύχτα στον δρόμο,είναι αρκετά αγχωτικό, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, μιας και κατά καιρούς ακούμε για αρκετά εγκλήματα που συμβαίνουν τα βράδια. Μπορεί ορισμένοι να απολαμβάνουν το νυχτερινό περπάτημα φορώντας τα ακουστικά τους, όμως ορισμένοι κοιτούν κάθε τρεις και λίγο πίσω τους, νομίζοντας πως έχουν ακούσει περίεργα βήματα.

Το Companion είναι μια νέα εφαρμογή, που πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα. Αποτελεί δημιούργημα τεσσάρων φοιτητών (του Danny Freed, του Jake Wayne, της Lexie Ernst και της Katie Reiner) και επιτρέπει στους φίλους και στην οικογένεια του κάθε χρήστη να τον συνοδεύουν εικονικά όσο εκείνος περπατά, διασφαλίζοντας πως θα φτάσει σώος στον προορισμό του.

Η εν λόγω εφαρμογή λειτουργεί ως εξής: πριν ο χρήστης ξεκινήσει τη διαδρομή του από το ένα μέρος στο άλλο, το Companion ζητά από έναν ή περισσότερους ανθρώπους να τον συντροφεύσουν. Μάλιστα, οι άνθρωποι αυτοί δεν χρειάζεται καν να διαθέτουν την εφαρμογή, αν όμως την έχουν κατεβάσει, μπορούν να ελέγχουν αν ο χρήστης ακολουθεί τη διαδρομή του με βάση τον χάρτη.

Ο χρήστης, από την πλευρά του, βάζει τον προορισμό του στην εφαρμογή, ώστε οι φίλοι του να γνωρίζουν πόση ώρα θα του πάρει να φτάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν τύχει και κάτι αλλάξει, όπως για παράδειγμα ο προορισμός ή αν φύγουν τα ακουστικά από το κινητό του χρήστη, η εφαρμογή δίνει στον χρήστη 15 δευτερόλεπτα για να επιβεβαιώσει πως όλα είναι εντάξει και αν δεν είναι, ειδοποιεί αμέσως τον φίλο ή τους φίλους του, στέλνοντάς του δυνατά ηχητικά μηνύματα. Επιπλέον, ύπαρχει και η επιλογή για κλήση της αστυνομίας.

Προς το παρόν, η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη για να λειτουργεί μόνο στις ΗΠΑ, όμως σύντομα θα υπάρξει και διεθνής έκδοσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 755 / position2: 1263
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb