WELLNESS

10 must‑visit αξιοθέατα του κόσμου

Εικονικά μνημεία και τοποθεσίες που θα χαραχτούν στη μνήμη σου

10 must‑visit αξιοθέατα του κόσμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τόσα πολλά σημαντικά μνημεία, αξιοθέατα και τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο, δύσκολα μπορεί να επιλέξει κανείς τη σειρά προτεραιότητας που θέλει να βάλει στη δική του ταξιδιωτική must-visit λίστα.

Για τον λόγο αυτό, το TripAdvisor διεξήγαγε μια έρευνα, για να καταφέρει να δημιουργήσει μια λίστα με τα δέκα must-visit αξιοθέατα στον κόσμο, σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων των ταξιδιωτών.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ψήφισαν το αγαπημένο τους αξιοθέατο και από αυτά προέκυψε η παρακάτω δεκάδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. ¶νγκορ Βατ, Καμπότζη

Το αρχαιολογικό πάρκο της ¶νγκορ αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της νοτιοανατολικής Ασίας και περιλαμβάνει ερείπια από την αυτοκρατορία των Χμερ. Το συγκρότημα στη Siem Reap περιλαμβάνει τον περίφημο ναό της ¶νγκορ Βατ, καθώς και τον ναό Bayon στην Angkor Thom και εκτείνεται σε μια έκταση μεγαλύτερη των 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

2. Μάτσου Πίτσου, Περού

Η ακρόπολη των Ίνκας, σκαρφαλωμένη στα βουνά των ¶νδεων στο Περού, κτίστηκε τον 15ο αιώνα, όμως εξακολουθεί να μαγεύει τους επισκέπτες της με την επιβλητικότητα και το μυστήριο που αποπνέει.

3. Ταζ Μαχάλ, Ινδία 

Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «το σπουδαιότερο αρχιτεκτονικό δημιούργημα που υπάρχει στη γη». Ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1983 και προσελκύει πάνω από 3 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο.

4. Μέγα Τέμενος του Σεΐχη Ζαγιέντ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 

Ένα ακόμη εξαίρετο παράδειγμα της αρχιτεκτονικής Mughal, το Μέγα Τέμενος του Σεΐχη Ζαγιέντ θεωρείται ένας από τους βασικούς τόπους λατρείας στο ¶μπου Ντάμπι και στο σύνολο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Χρειάστηκαν πάνω από 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί και είναι το μεγαλύτερο τέμενος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

5. Σαγράδα Φαμίλια, Ισπανία 

Η εκπληκτική ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη της Ισπανίας χτιζόταν για πάνω από 100 χρόνια και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Παρ' όλα αυτά, έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Εκτιμάται ότι οι εργασίες κατασκευής θα ολοκληρωθούν το 2026, στα 100 χρόνια από το θάνατο του Γκαουντί. 

6. Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Ιταλία

Δεν γίνεται να επισκεφθείς τη Ρώμη χωρίς να κάνεις μια στάση στη βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, μία από τις πιο σημαντικές εκκλησίες στον καθολικό κόσμο. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο πάνω από 4 εκατομμύρια τουρίστες.

7. Καθεδρικός του Μιλάνου, Ιταλία

Ο Duomo στο Μιλάνο ψηφίστηκε από τους χρήστες του TripAdvisor ως μία από τις πιο όμορφες εκκλησίες του κόσμου και ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσει κανείς το μεγαλείο αυτού του αρχιτεκτονικού δημιουργήματος είναι από την... κορυφή του.

8. Αλκατράζ, Καλιφόρνια

Το νησί Αλκατράζ βρίσκεται ενάμισι μίλι στα ανοικτά των ακτών του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο και αποτελούσε ομοσπονδιακή και στρατιωτική φυλακή μέχρι το 1963. Κατά τα 29 χρόνια που λειτούργησε ως φυλακή, τις πύλες της πέρασαν διαβόητοι κακοποιοί, όπως ο Αλ Καπόνε. 

9. Κορκοβάντο - ¶γαλμα Χριστού Λυτρωτή, Βραζιλία

Το εντυπωσιακό για τις διαστάσεις του άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στον λόφο Κορκοβάντο του Ρίο ντε Τζανέιρο υψώνεται στα 30 μέτρα από τη βάση του και το άνοιγμα των χεριών του είναι 28 μέτρα.

10. Γέφυρα Golden Gate, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια 

Το σύμβολο της πόλης του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια συμπληρώνει τη δεκάδα με τα σημαντικότερα αξιοθέατα στον κόσμο, σύμφωνα με τους χρήστες του TripAdvisor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
24 / position1: 204 / position2: 514
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb