Δοκιμάστε τις παρακάτω νοστιμιές για το κυριακάτικο τραπέζι!
Tαϊλανδέζικο φιλέτο ψαριού
1/2 κόκκινο τσίλι χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλιές καφέ και μια χούφτα ζάχαρη
κόλιανδρος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τα φιλέτα ψαριού σε τηγάνι με λίγο λάδι και έπειτα τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα με τα υπόλοιπα υλικά. Κλείστε καλά τη λαδόκολλα και ψήστε το για 10-12 λεπτά. Έπειτα προσθέστε λίγο κόλιανδρο για διακόσμηση!
Κινέζικα noodles με λαχανικά
Noodles συσκευασμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1/2 φλιτζάνι μπιζέλια
3 φλιτζάνια σπανάκι
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
Προσθέστε και λίγο τσίλι!
Βράστε τα noodles. Βάλτε τα υλικά σε ένα γουόκ (ή ένα τηγάνι), μαγειρέψτε τα μαζί με τα noodles, τα οποία προσθέτετε όταν είναι έτοιμα και βρασμένα. Φτιάξτε στο πλάι τη σάλτσα, την οποία προσθέτετε σιγά σιγά, όσο τα noodles μαγειρεύονται.