
Φωτογραφία από cottonbro studio
Για να στήσεις ένα χριστουγεννιάτικο πιάτο ισορροπημένα και να απολαύσεις το γεύμα σου χωρίς υπερβολές, ακολουθούν μερικές συμβουλές!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαχωρισμός πιάτου: Χώρισε το πιάτο σου σε τρεις ζώνες:
- Μισό για σαλάτα ή λαχανικά (π.χ. πράσινη σαλάτα, ψητά λαχανικά).
- Ένα τέταρτο για πρωτεΐνη (γαλοπούλα, ψάρι ή άπαχο κρέας).
- Ένα τέταρτο για υδατάνθρακες (πατάτες, ρύζι ή ψωμί).
- Προσοχή στις σάλτσες: Απόφυγε να καλύψεις το πιάτο με βαριές σάλτσες. Μια κουταλιά σούπας είναι αρκετή για γεύση.
Μέτρια μερίδα γλυκών: Αν θέλεις γλυκό, κράτησε το μέγεθός του μικρό και φάε το αργά για να το απολαύσεις.
Χρησιμοποίησε μικρότερο πιάτο: Έτσι, το μυαλό σου βλέπει γεμάτο πιάτο χωρίς να είναι υπερβολική η ποσότητα.
Εστίασε στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα: Απόλαυσε αργά κάθε μπουκιά και δώσε προσοχή στις γεύσεις και τα αρώματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πιες νερό πριν το γεύμα: Το νερό σε βοηθά να νιώσεις πιο χορτάτος και να αποφεύγεις το υπερβολικό φαγητό.
Ξεκίνησε με τη σαλάτα: Φάε τη σαλάτα πρώτα ώστε να έχεις ήδη πάρει φυτικές ίνες πριν το κύριο πιάτο.
Σερβίρεσαι μία φορά: Προσπάθησε να μην επιστρέψεις στον μπουφέ για δεύτερη μερίδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness