ΥΓΕΙΑ

Τι κρύβει πραγματικά η τσάντα σου: Τα βρώμικα μυστικά της καθημερινότητας

Μέσα σε μια τσάντα μπορεί να συσσωρευτούν πολλά βρώμικα ή ανθυγιεινά αντικείμενα που δεν το συνειδητοποιούμε
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι κρύβει πραγματικά η τσάντα σου: Τα βρώμικα μυστικά της καθημερινότητας
Φωτογραφία από Wendy Wei

Οι τσάντες μας, αν και απαραίτητο εργαλείο της καθημερινής μας ζωής, συχνά μετατρέπονται σε αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα που ξεχνάμε ή αγνοούμε για μέρες – ακόμη και εβδομάδες. Στην πραγματικότητα, μέσα σε μια τσάντα μπορεί να συσσωρευτούν πολλά βρώμικα ή ανθυγιεινά αντικείμενα που δεν το συνειδητοποιούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Χαρτομάντιλα και αποδείξεις

Πόσες φορές δεν έχουμε βάλει ένα χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο βιαστικά στην τσάντα μας ή αποδείξεις από αγορές που απλά ξεχάσαμε να πετάξουμε; Αυτά τα χαρτιά, αν μείνουν για καιρό, όχι μόνο προκαλούν ακαταστασία, αλλά γίνονται και εστία μικροβίων, αφού συχνά τα έχουμε χρησιμοποιήσει σε μέρη γεμάτα βακτήρια, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

2. Καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε πρόκειται για μια πούδρα είτε για ένα κραγιόν, αυτά τα αντικείμενα μπορούν να συγκεντρώσουν βακτήρια, ειδικά αν τα χρησιμοποιούμε συχνά χωρίς να τα καθαρίζουμε. Η επαναλαμβανόμενη χρήση καλλυντικών που έχουν περάσει αρκετό καιρό στην τσάντα μας μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα ή ερεθισμούς.

3. Κλειδιά και κινητό τηλέφωνο

Τα κλειδιά και το κινητό τηλέφωνο είναι από τα πιο "βρώμικα" αντικείμενα που κουβαλάμε καθημερινά. Τα ακουμπάμε σε διάφορες επιφάνειες και, χωρίς να το καταλάβουμε, μεταφέρουμε τα μικρόβια αυτά στην τσάντα μας. Επιπλέον, η επαφή τους με άλλα αντικείμενα όπως το πορτοφόλι ή το φαγητό μπορεί να μολύνει κι αυτά.

4. Φαγητό και σνακ

Όλοι έχουμε βάλει στη βιασύνη μας κάποιο σνακ στην τσάντα μας, είτε πρόκειται για μια μπάρα δημητριακών είτε για φρούτο. Αν και δεν καταναλώνονται άμεσα, αυτά τα προϊόντα αφήνουν ψίχουλα ή ακόμη και αρώματα που προσελκύουν βακτήρια ή έντομα.

5. Ψιλά και κέρματα

Τα κέρματα που κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι είναι γεμάτα μικρόβια. Όταν τα βάζουμε χύμα στην τσάντα μας, έρχονται σε επαφή με όλα τα άλλα προσωπικά αντικείμενα και μπορούν να τα μολύνουν. Η συσσώρευση ψιλών μέσα στην τσάντα χωρίς ένα πορτοφόλι μπορεί να γίνει ένας παράγοντας διάδοσης μικροβίων.

6. Στυλό και άλλα μικροαντικείμενα

Αν και μικροί, οι στυλοί και τα άλλα μικροαντικείμενα που κουβαλάμε καθημερινά μπορεί να αποτελούν κρυφές εστίες βρωμιάς. Έχουμε όλοι παρατηρήσει πώς τα στυλό, ειδικά αν μένουν καιρό στην τσάντα, μαζεύουν σκόνη και βρωμιά από το εσωτερικό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 60 / position2: 475
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb