ΠΡΟΣΩΠΑ

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe
Φωτογραφία από Julia Volk

Η Choi Soon-hwa, μια 80χρονη γυναίκα από τη Νότια Κορέα, πρόσφατα συγκλόνισε τον κόσμο προκρίνοντας ως φιναλίστ στον ετήσιο διαγωνισμό Miss Universe Korea.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Choi, μια γιαγιά τριών παιδιών που γίνεται 81 τον επόμενο μήνα, δεν ονειρευόταν ποτέ να είναι υποψήφια για να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος, αλλά χάρη στις αλλαγές που έγιναν στους κανόνες επιλογής του διαγωνισμού, μπόρεσε να κάνει ακριβώς αυτό.

Πριν από αυτό, οι συμμετέχοντες έπρεπε να είναι μεταξύ 18 και 28 ετών, αλλά λόγω της αυξανόμενης πίεσης να γίνει πιο περιεκτική, η Μις Υφήλιος ακύρωσε τον κανόνα, επιτρέποντας έτσι σε σχεδόν οποιονδήποτε να συμμετάσχει. Εκτός από την άρση της απαγόρευσης ηλικίας, οι έγκυες γυναίκες και οι γυναίκες που είχαν παιδιά ή είχαν παντρευτεί ποτέ είχαν επίσης δικαίωμα να διαγωνιστούν. Τώρα, η ίδια ελπίζει να εμπνεύσει άλλους δείχνοντας ότι η υγεία και η ζωτικότητα μπορούν να διατηρηθούν μέχρι τα βαθιά γεράματα.

«Τώρα που ο περιορισμός ηλικίας έχει αρθεί, είπα: «Πρέπει να το δοκιμάσω.» Είτε τα καταφέρω είτε όχι, ήμουν αποφασισμένος να προσπαθήσω και να έχω αυτή την ευκαιρία», είπε. «Το να δείχνεις όμορφο εξωτερικά είναι σημαντικό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είσαι ήσυχος και στο μυαλό σου και να ξέρεις πώς να σέβεσαι τους άλλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ενδιαφέρον ότι ούτως ή άλλως εργάζεται ως μοντέλο εδώ και χρόνια, εξασφαλίζοντας συνεργασίες με περιοδικά όπως το Harper's Bazaar και το Elle, καθώς και εμπορικές καμπάνιες με διάφορες κορεατικές μάρκες. Όλα ξεκίνησαν στην ηλικία των 72 ετών, όταν μία από τις ασθενείς στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν ως νοσοκόμα της συνέστησε... να δώσει μια ευκαιρία στο μόντελινγκ!

 «Νόμιζα ότι ήταν ανοησία… αλλά ταυτόχρονα ξύπνησε το παλιό μου όνειρο να γίνω μοντέλο, να φορέσω όμορφα ρούχα και να κάνω φωτογραφήσεις. Έτσι, είπα, «Ναι, το ονειρευόμουν πριν, μου αρέσει ακόμα ως ιδέα οπότε, πρέπει να το δοκιμάσω».

Η Choi Soon-hwa παρακολούθησε μερικά μαθήματα μόντελινγκ και εξασκούσε το περπάτημά της στα διαλείμματα στη δουλειά και στα 74 της έκανε το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας της Σεούλ.

Η Choi Soon-hwa δεν πέτυχε τον στόχο της να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον παγκόσμιο διαγωνισμό Miss Universe στο Μεξικό, αλλά μας θύμισε πως δεν είναι ποτέ αργά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 283 / position2: 1126
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb