WELLNESS

Eκτός από τα red flags, πρόσεξε και τα beige flags

Τι είναι πάλι αυτό;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Eκτός από τα red flags, πρόσεξε και τα beige flags
Φωτογραφία από Leah Newhouse

Τα "beige flags" είναι ένας όρος που εμφανίστηκε πρόσφατα στα social media, κυρίως στο TikTok και στο Instagram, για να περιγράψει συμπεριφορές ή χαρακτηριστικά στις σχέσεις που δεν είναι ούτε ανησυχητικά (όπως τα "red flags"), ούτε απαραίτητα θετικά (όπως τα "green flags").

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιθέτως, τα beige flags βρίσκονται κάπου στη μέση – είναι περίεργα, αδιάφορα ή απλώς ακατανόητα. Στην ουσία, οι beige flags δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, αλλά ενδέχεται να φανερώνουν μια μη ενδιαφέρουσα ή μη συναρπαστική πλευρά του χαρακτήρα ενός ατόμου.

Τι ακριβώς είναι μια Beige Flag;

Μια beige flag συνήθως αναφέρεται σε συμπεριφορές ή συνήθειες που αρχικά μπορεί να μοιάζουν με μικρές εκκεντρικότητες, αλλά όσο προχωρά η σχέση, μπορεί να γίνουν αδιάφορες ή ακόμα και κουραστικές. Είναι μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν κάτι ιδιαίτερο ή αμήχανο σε ένα άτομο, χωρίς όμως να είναι τόσο σοβαρές ώστε να θεωρηθούν πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράδειγμα beige flag θα μπορούσε να είναι κάποιος που έχει μια παράξενη εμμονή με μια πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα – για παράδειγμα, κάποιος που ακολουθεί την ίδια ακριβώς διαδρομή για να πάει στη δουλειά κάθε μέρα, ακόμα κι αν υπάρχουν ευκολότερες επιλογές, ή κάποιος που έχει μια υπερβολικά συστηματική προσέγγιση σε καθημερινά πράγματα όπως το πώς διπλώνει τις κάλτσες.

Συνήθως, τα παραδείγματα που δίνονται είναι μικρά χαρακτηριστικά που δεν κάνουν τη σχέση μη βιώσιμη, αλλά μπορεί να δείχνουν μια κάποια στασιμότητα ή έλλειψη πρωτοτυπίας.

Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να μοιραστεί ότι ο σύντροφός του έχει μια ακατανόητη εμμονή με το να τρώει το ίδιο φαγητό κάθε μέρα ή να παρακολουθεί συνεχώς την ίδια ταινία. Μπορεί να μην είναι σημάδι ότι η σχέση θα αποτύχει, αλλά ίσως υποδηλώνουν ότι οι δυο σύντροφοι χρειάζονται περισσότερο ενθουσιασμό και ποικιλία στη ζωή τους για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον.

Κάποιες φορές, τα beige flags δεν είναι αρνητικά – μπορεί να είναι απλώς χαριτωμένες ιδιορρυθμίες που κάνουν κάποιον μοναδικό. Άλλες φορές, μπορεί να γίνουν κουραστικά, ειδικά αν αρχίζουν να προσθέτουν ένα επίπεδο πλήξης ή στασιμότητας στη σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 262 / position2: 660
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb