ΥΓΕΙΑ

Οι 4 τρόποι για να δυναμώσεις τη μνήμη σου σύμφωνα με την επιστήμη

Εκτός από το σώμα και ο εγκέφαλος χρειάζεται τη γυμναστική του!
Γράφει η MATINA KONTOY
Οι 4 τρόποι για να δυναμώσεις τη μνήμη σου σύμφωνα με την επιστήμη
Φωτ. αρχείου / pexels

Οι έρευνες λένε ότι ο εγκέφαλος ξεκινάει να γερνάει ήδη από την ηλικία των 30 ετών! Μην ανησυχείς όμως, μπορείς να αξιοποιήσεις όλες τις δυνατότητες του εγκεφάλου μέχρι μεγάλη ηλικία, αρκεί να φροντίζεις συχνά για τις παρακάτω συνήθειες.

ΑρωματοθεραπείαΣύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου, οι μυρωδιές αιθέριων ελαίων όπως το δεντρολίβανο και η λεβάντα, διεγείρουν μέρη του εγκεφάλου που ελέγχουν τις αναμνήσεις και το συναίσθημα. Επομένως, η αρωματοθεραπεία είναι ένας καλός τρόπος να δυναμώσεις τον εγκέφαλο και τη μνήμη σου.

ΓυμναστικήΔεν είναι μυστικό πλέον. Ακόμα και μισή ώρα ήπιας γυμναστικής καθημερινά έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή νέων εγκεφαλικών συνάψεων. Μάλιστα, Επίσης, η αερόβια άσκηση, η οποία αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς, θεωρείται ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσεις τη νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου, δηλαδή την ικανότητά του να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες και να μαθαίνει νέα δεδομένα. Η γυμναστική με βάρη αντίστοιχα, σύμφωνα με μελέτες μπορεί να αντιστρέψει την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με το πέρασμα του χρόνου και να βελτιώσει την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε αποφάσεις.

ΚηπουρικήΈχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα οφέλη που έχει η ενασχόληση με την κηπουρική για την ψυχολογία μας. Ήρθε η ώρα όμως να μάθεις ότι η κηπουρική και η ενασχόληση με τα φυτά βελτιώνει τις γνωστικές μας ικανότητες και μειώνει τον κίνδυνο για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Φρόντισε τη σπονδυλική σου στήλη
Σίγουρα έχεις ακούσει από τους γονείς σου να στέκεσαι ίσια και να μην καμπουριάζεις. Τελικά, αυτή η προτροπή έχει μεγάλη σημασία, αφού η σπονδυλική στήλη σχετίζεται με την υγεία του προμετωπιαίου φλοιού, ο οποίος ελέγχει τη λήψη αποφάσεων, τη συγκέντρωση και τη νοημοσύνη μας! Για αυτό ξεκίνα σήμερα κιόλας να φροντίζεις την υγεία της σπονδυλικής σου στήλης με ασκήσεις, χειροπρακτική και μασάζ και θα δεις σύντομα θετικά αποτελέσματα στο άγχος, στα brain fogs, στους πονοκεφάλους και στη μνήμη σου μελλοντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 465 / position2: 1133
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb