ENTERTAINMENT

Η 90s πρωταγωνίστρια που εξαφανίστηκε αναπάντεχα

Έπαιξε σε τρεις πασίγνωστες ταινίες, όμως μετά το 2000 η καριέρα της πήρε την κατιούσα

Η 90s πρωταγωνίστρια που εξαφανίστηκε αναπάντεχα
collage

Η Geena Davis, μία από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς της δεκαετίας του '90, κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές του κοινού με την μοναδική της γοητεία και ταλαντούχα ερμηνεία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ταινίες όπως "Thelma & Louise", "A League of Their Own" και "Beetlejuice", η Davis έγινε σύμβολο της γυναικείας ενδυνάμωσης και της θετικής εκπροσώπησης στο Χόλιγουντ.

Η Αρχή της Καριέρας

View this post on Instagram

A post shared by Samantha (@lovefool.99)

Η Geena Davis ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο και γρήγορα έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το 1982 με την ταινία "Tootsie". Από εκεί, η καριέρα της απογειώθηκε, με ρόλους που την καθόρισαν ως μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς της εποχής. Η ερμηνεία της στο "Thelma & Louise" (1991) την καθόρισε ως εμβληματική μορφή του φεμινιστικού κινηματογράφου.

Οι Σημαντικές Ταινίες

Η Davis είχε την ικανότητα να ενσαρκώνει πολύπλοκους χαρακτήρες με ευκολία. Στο "A League of Their Own" (1992), παρουσίασε μια δυναμική εικόνα της γυναικείας αθλητικής ομάδας, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι γυναίκες στον αθλητισμό. Η ταινία αυτή δεν ήταν απλώς ψυχαγωγία, αλλά και μια ισχυρή δήλωση για την ισότητα των φύλων.

Η Απόσυρση από τη Δημόσια Ζωή

Παρά την επιτυχία της, η Geena Davis φαίνεται να εξαφανίστηκε αναπάντεχα από τα φώτα της δημοσιότητας. Μέσα στη δεκαετία του 2000, η παρουσία της στις ταινίες άρχισε να μειώνεται. Αν και συνέχισε να εργάζεται, η καριέρα της δεν είχε την ίδια ένταση όπως παλαιότερα. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι συνέβη στην αγαπημένη  ηθοποιό.

Οι Αιτίες της Αποχής

Μία από τις κύριες αιτίες της αποχής της ήταν η απόφασή της να επικεντρωθεί σε άλλους τομείς της ζωής της, όπως η συγγραφή και η προώθηση της γυναικείας εκπροσώπησης στον κινηματογράφο. Επιπλέον, η Davis έχει ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ευημερία των γυναικών, μέσω της ίδρυσης της Geena Davis Institute on Gender in Media. Πριν από λίγα χρόνια, η ίδια δήλωσε σε συνεντευξή της ότι «Μόλις έκλεισα τα 40, ξαφνικά οι προτάσεις για δουλειά εξαφανίστηκαν».

View this post on Instagram

A post shared by Roberto Juan Romagnoli (@robertoromagnoli7)

Τα τελευταία χρόνια, η Geena Davis αρχίζει να επανακάμπτει στη βιομηχανία του θεάματος, με συμμετοχές σε σειρές και ταινίες. Η επιστροφή της είναι μία ευχάριστη έκπληξη για τους θαυμαστές της και αποτελεί απόδειξη ότι οι ικανότητες και η γοητεία της παραμένουν αμετάβλητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb