CELEBS

Δόμνα Μιχαηλίδου: Παντρεύεται η βουλευτής

Αυτός είναι ο σύντροφος της και μέλλοντας σύζυγός της

Δημοσίευση ΣΕΠΤ 29, 2024
Δόμνα Μιχαηλίδου: Παντρεύεται η βουλευτής

Τον εκλεκτό της καρδιάς της Λεωνίδα Μαντωνάκη πρόκειται να παντρευτεί η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με την Real News και ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Έλλης Λεβέντη, δέχτηκε πρόταση γάμου από τον σύντροφό της και είπε το μεγάλο "ναι".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί το μυστήριο δεν έχει οριστεί, ωστόσο το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα γίνει τον επόμενο χρόνο ή μπορεί και λίγο πιο νωρίς. Το ζευγάρι κρατάει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για αυτό και σπάνιες κάνει κοινές επίσημες εμφανίσεις, προτιμώντας τα μέρη με λιγότερο κόσμο και χωρίς κάμερες.

Ποια είναι όμως η Δόμνα Μιχαηλίδου;

H Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου έχει διατελέσει υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (2024), υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (2023-2024) και υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (2019-2023), σήμερα είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αγάπη της όμως για την πολιτική ξεκινάει από τα φοιτητικά της χρόνια. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Έχει κάνει πολλές έρευνες, ενώ έχει διδάξει επίσης Μακροοικονομικά. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς όπως, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο FAO και το Βρετανικό Συμβούλιο. Ακόμη έχει συντονίσει εθνικά σχέδια κινητροδότησης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Επίσης, είναι και συγγραφέας, καθώς το 2016 δημοσίευσε το βιβλίο της που είχε τίτλο The inexorable evolution of financialisation.

Η ένταξη της στην πολιτική σκηνή

Ήταν Ιούλιος του 2019 όταν ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και καθιέρωσε το επίδομα γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ για κάθε μητέρα που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί. Για την προστασία και τη στήριξη των αστέγων, η Μιχαηλίδου νομοθέτησε την επέκταση του δικαιώματος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους αστέγους οι οποίοι ζουν σε ξενώνες φιλοξενίας. Τέλος, το 2020 παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Στις βουλευτικές εκλογές το 2023 ορκίστηκε υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θέση που διατήρησε μέχρι τις 14 Ιουνίου 2024.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Περισσότερα Θέματα Entertainment
8 / position1: 350 / position2: 675
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb