CELEBS

Μαρινέλλα: Οι πραγματικές ιστορίες πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες της

Η ιστορία των τραγουδιών της και μικρές λεπτομέρειες που δε γνωρίζατε
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Μαρινέλλα: Οι πραγματικές ιστορίες πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες της
collage

Δυστυχώς, αυτή η σπουδαία καλλιτέχνιδα και μοναδική ερμηνεύτρια, το βράδυ της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2024, κατέρρευσε πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου, ερμηνεύοντας ένα τραγούδι που θα μας συντροφεύει για πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζωή της Μαρινέλλας είναι γεμάτη με συναρπαστικές ιστορίες, με τα τραγούδια της να έχουν αγγίξει πολλές γενιές. Μία από τις πιο εμβληματικές της ερμηνείες στον ελληνικό κινηματογράφο ήταν στο τραγούδι «Άνοιξε πέτρα», για την ταινία «Γοργόνες και Μάγκες».

Ένας έρωτας, ένας χωρισμός και ένα τραγούδι σταθμός

Το «Εγώ κι εσύ», ή αλλιώς «Τα λόγια είναι περιττά», δεν είναι μόνο ένα από τα πιο γνωστά της τραγούδια. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το τραγούδι της ζωής της. Συνώνυμο μιας μεγάλης καριέρας, ενός μεγάλου έρωτα, σαν εκείνου που έζησε με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Γράφτηκε το 1974, σε σύνθεση του αείμνηστου Τόλη Βοσκόπουλου και στίχους του Μίμη Θειόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες το είπαν μαζί, ως ντουέτο, κάνοντας τεράστια επιτυχία. Μάλιστα, το «Εσύ και εγώ» κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1974, στην πρώτη επέτειο του γάμου τους.

Αρχικά, ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης είχε επιλέξει να τραγουδήσει η Μαρινέλλα το κομμάτι «Πες μου πού πας» για τη συγκεκριμένη σκηνή. Ωστόσο, καθώς η Μαρινέλλα είχε ήδη καταγράψει επιτυχία με το «Σταλιά σταλιά» του Γιώργου Ζαμπέτα, ο Δαλιανίδης αποφάσισε ότι χρειαζόταν κάτι καινούργιο.

Η Βίκυ Μοσχολιού και ένα τραγούδι που μπέρδεψε τους ακροατές

Παρά την πίεση του χρόνου, ο Μίμης Πλέσσας έγραψε το «Άνοιξε πέτρα», το οποίο η Μαρινέλλα αγάπησε αμέσως. Μάλιστα, το ηχογράφησε με τη μία, και η εκτέλεση ήταν άψογη. Όταν το τραγούδι ακούστηκε στην ταινία, σημείωσε τεράστια επιτυχία, ακόμα κι αν δεν κυκλοφόρησε αμέσως σε δίσκο.

Αυτό δημιούργησε σύγχυση στους θαυμαστές της, που το αναζητούσαν στα δισκοπωλεία ζητώντας «την Πέτρα». Μάλιστα, πολλοί το μπέρδευαν με το τραγούδι της Βίκυς Μοσχολιού «Πέτρα, την πέτρα περπατώ», επωφελώντας άθελά της και τη Μοσχολιού από τη σύγχυση.

Το τραγούδι που απέρριψε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Σταλιά σταλιά», ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της Μαρινέλλας, αρχικά προοριζόταν για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όμως εκείνη το απέρριψε, θεωρώντας το πολύ λαϊκό. Ο Ζαμπέτας θυμάται πως η Βουγιουκλάκη του είχε πει: «Αυτό, να πας να το δώσεις στον Καζαντζίδη!». Αντίθετα, η Μαρινέλλα το υποδέχθηκε με ενθουσιασμό, λέγοντας «Ρε μανίτσα, δώσ’ το σ’ εμένα». Έτσι, γεννήθηκε μια διαχρονική επιτυχία, με τον Ζαμπέτα να της λέει πάντα: «Γεια σου, ρε Μαρινέλλα, νά 'σαι καλά!».

Το τραγούδι που κατέληξε στα χέρια της Βίκυ Λέανδρος

Όσο για το τραγούδι «Πες μου πού πας», που αρχικά προοριζόταν για τη Μαρινέλλα, κατέληξε να τραγουδηθεί από τη Βίκυ Λέανδρος, η οποία το συμπεριέλαβε στον επιτυχημένο δίσκο της «Η μικρή μας ιστορία» και το τραγούδι αυτό γνώρισε διεθνή επιτυχία...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
14 / position1: 259 / position2: 700
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb