ΜΑΛΛΙΑ

Μύθοι για τα μαλλιά που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Μήπως τους πιστεύεις κι εσύ;
Από το NEWSROOM
Μύθοι για τα μαλλιά που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις
Φωτογραφία από Element5 Digital

Όλες θέλουμε μακριά και υγιή μαλλιά, αλλά η πραγματικότητα της περιποίησης μαλλιών είναι ότι, για πολλούς, χρειάζεται πολύς χρόνος και συνέπεια για να δουν αποτελέσματα. Πάντως, σίγουρα δεν πρέπει να φοβάστε τα παρακάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μύθος: Το να κόβετε τα μαλλιά σας πιο συχνά τα κάνει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Όλοι έχουμε ακούσει ότι για να μεγαλώσετε τα μαλλιά σας μακριά και υγιή, πρέπει να πηγαίνετε τακτικά για κούρεμα. «Ως χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών, ακούω συχνά αυτόν τον μύθο, αλλά απλά δεν είναι αλήθεια», είπε στο περιοδικό Glam ο δρ Ρος Κόπελμαν. «Η τριχοφυΐα είναι υπόθεση της ρίζας, όχι της άκρης».

Υπάρχει ένας κατανοητός λόγος που αυτός ο μύθος είναι τόσο δημοφιλής. Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, τα τακτικά κουρέματα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς τυχόν σπασμένες άκρες θα προκαλέσουν σπάσιμο και, μαζί με αυτό, αραίωση των μαλλιών και εμφάνιση πιο αργής ανάπτυξης. Ωστόσο, όσον αφορά την πραγματική ταχύτητα με την οποία μεγαλώνουν τα μαλλιά σας, δεν επηρεάζεται από τα ψαλιδια των κομμωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μύθος: Το να πλένεις πολύ συχνά τα μαλλιά σου τα κάνει να πέφτουν

Η υγεία του τριχωτού της κεφαλής είναι ζωτικής σημασίας για υγιή μαλλιά, αλλά ο μύθος ότι το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σας θα προκαλέσει τριχόπτωση είναι εντελώς ψευδής. «Αυτή είναι μια άλλη κοινή παρανόηση», διευκρινίζει ο δρ Κόπελμαν. «Η υπερβολική πλύση με σκληρά σαμπουάν μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα ή ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, αλλά δεν θα προκαλέσει πτώση των μαλλιών στη ρίζα».

Μύθος: Η συχνή χρήση καπέλων μπορεί να προκαλέσει φαλάκρα

Αν σας αρέσει να φοράτε καπέλα, είναι πολύ πιθανό να έχετε ακούσει για τον μύθο ότι τα αξεσουάρ μαλλιών μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας να πέφτουν. «Όχι, το να φοράς καπέλα δεν θα προκαλέσει φαλάκρα».

«Η τριχόπτωση καθορίζεται πρωτίστως από γενετικούς και άλλους παράγοντες, όχι από την εξωτερική πίεση από τα καπέλα».

Ωστόσο, υπάρχει μερική αλήθεια σε αυτόν τον μύθο, καθώς υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να αντιμετωπίσετε την απώλεια μαλλιών που προκαλείται από αξεσουάρ μαλλιών. «Τα σφιχτά χτενίσματα ή αξεσουάρ που προκαλούν παρατεταμένη ένταση στα μαλλιά θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αλωπεκία έλξης, η οποία καταστρέφει τους θύλακες των τριχών με την πάροδο του χρόνου». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
7 / position1: 99 / position2: 823
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb