SKIN CARE

Η γενιά γυναικών που αγχώνεται περισσότερο για το αν μοιάζει μεγαλύτερη στην εμφάνιση

Μπορείς να μαντέψεις, σύμφωνα με την δική σου κρίση ποια γενιά νομίζει πως φαίνεται μεγαλύτερη από την πραγματική της ηλικία;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η γενιά γυναικών που αγχώνεται περισσότερο για το αν μοιάζει μεγαλύτερη στην εμφάνιση
Φωτογραφία από Andrea Piacquadio

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, σχεδόν οι μισές γυναίκες (47%) εκφράζουν ότι η γήρανση τους προκαλεί άγχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 Αμερικανίδες, ισομερώς κατανεμημένες ανά γενιά, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες της Gen Z (56%) και οι millennials (57%) αγχώνονται περισσότερο για τη γήρανση σε σχέση με τις γυναίκες της Gen X (46%) και τις baby boomers (31%).

Στην πραγματικότητα, οι millennials (38%) και η Gen Z (40%) είναι οι δύο γενιές που αισθάνονται ότι φαίνονται μεγαλύτερες από την ηλικία τους. Επιπλέον, το 18% των γυναικών της Gen Z πιστεύουν ότι δείχνουν μεγαλύτερες, ποσοστό υψηλότερο από κάθε άλλη γενιά.

Παρά το άγχος, πάνω από τα τρία τέταρτα (76%) των γυναικών δηλώνουν ότι προσπαθούν να αγκαλιάσουν τη γήρανση με χάρη και αξιοπρέπεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έρευνα, που διεξήχθη από το Talker Research για λογαριασμό της NEOSTRATA, αποκάλυψε ότι πάνω από τις μισές γυναίκες (54%) ανησυχούν ότι οι άλλοι θα παρατηρήσουν τα σημάδια της γήρανσής τους. Πολλές από αυτές ανέφεραν ότι είχαν δει τα πρώτα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα τους μέχρι την ηλικία των 40. Οι λεπτές γραμμές στο πρόσωπο (44%) και οι ρυτίδες στο μέτωπο (32%) ήταν τα πιο συχνά σημάδια που παρατήρησαν, μαζί με τις κηλίδες γήρανσης (32%) και τις πτυχές ή γραμμές στον λαιμό (15%).

Για να καταπολεμήσουν τα σημάδια της γήρανσης και να τα αποφύγουν, το 70% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα παίρνουν την περιποίηση της επιδερμίδας τους σοβαρά. Το 64% από αυτές χρησιμοποιούν από ένα έως τέσσερα διαφορετικά προϊόντα καθημερινά. Για τις περισσότερες (81%), τα προϊόντα στοχεύουν το πρόσωπο, αλλά όταν ρωτήθηκαν εάν χρησιμοποιούν προϊόντα που εστιάζουν σε περιοχές πέρα από το πρόσωπο, όπως ο λαιμός, τα μάτια ή τα χέρια, λιγότερο από το 40% των γυναικών επιβεβαίωσαν ότι χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα για την πρόληψη των ρυτίδων στον λαιμό και άλλων σημαδιών γήρανσης.

Η φροντίδα του λαιμού: Ένα συχνά παραμελημένο σημείο

Μόνο το 17% των γυναικών δηλώνουν ότι δίνουν σημαντική προσοχή στη φροντίδα του λαιμού τους, ενώ λιγότερο από το ένα τρίτο (29%) χρησιμοποιούν καθημερινά προϊόν περιποίησης για τον λαιμό.

Η Jenna Dewan, ηθοποιός και εκπρόσωπος της NEOSTRATA, σχολιάζει: «Η φροντίδα της επιδερμίδας μου με κάνει να νιώθω αυτοπεποίθηση και όμορφη. Με εξέπληξε το γεγονός ότι πολλές γυναίκες εξακολουθούν να παραμελούν τον λαιμό τους. Ήμουν τυχερή γιατί η μητέρα μου πάντα με έμαθε να επεκτείνω την περιποίηση του προσώπου και στον λαιμό μου, αλλά φαίνεται ότι πολλές γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι ο λαιμός είναι συχνά το πρώτο σημείο που δείχνει τα σημάδια γήρανσης».

Επιπλέον, μόνο το 32% των γυναικών είναι σίγουρες ότι γνωρίζουν πώς να φροντίζουν σωστά τον λαιμό τους για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης. Παρόλο που σχεδόν τρεις στις πέντε (58%) προσπαθούν να αποφεύγουν συνήθειες ή συμπεριφορές που είναι επιβλαβείς για την επιδερμίδα, πολλές γυναίκες αποδίδουν τη γήρανση σε παράγοντες όπως τα επίπεδα άγχους (55%), τις κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα ή την έλλειψη ύπνου (39%) ή την έλλειψη χρήσης αντηλιακού (33%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
8 / position1: 266 / position2: 670
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb