ENTERTAINMENT

Ο πασίγνωστος σταρ που έγινε πρωτοσέλιδο όταν βρέθηκε με μαριχουάνα σε αεροπλάνο

Ο μουσικός με την τεράστια καριέρα που κλόνισε τη φήμη του λόγω ενός περιστατικού με κατοχή ναρκωτικών

Ο πασίγνωστος σταρ που έγινε πρωτοσέλιδο όταν βρέθηκε με μαριχουάνα σε αεροπλάνο
collage

Το 1980, ο Paul McCartney, ένας από τους πιο εμβληματικούς μουσικούς της εποχής, βρέθηκε στο επίκεντρο ενός διεθνούς σκανδάλου όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Τοκιο για κατοχή 230 γραμ. μαριχουάνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tο περιστατικό αυτό όχι μόνο ταρακούνησε την καριέρα του, αλλά προκάλεσε επίσης ευρύτερη συζήτηση για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και τη μεταχείριση των διασημοτήτων σε διεθνές επίπεδο.

Η Σύλληψη και η Δίκη

View this post on Instagram

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)

Η ιστορία ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου 1980, όταν ο Paul McCartney, που βρισκόταν στην Ιαπωνία για μια περιοδεία των Wings, συνελήφθη από τις ιαπωνικές αρχές στο αεροδρόμιο του Τοκιο. Στις αποσκευές του βρέθηκαν περίπου 230 γραμμάρια μαριχουάνας, ποσότητα που θεωρήθηκε παράνομη και επικίνδυνη σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ιαπωνίας. Η κράτηση του McCartney έγινε άμεσα δημοφιλής στα μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας αίσθηση και απορίες σε όλο τον κόσμο.

Η δίκη του McCartney, που ακολούθησε, ήταν σύντομη. Αν και η επίσημη κατηγορία ήταν κατοχή ναρκωτικών, η δημόσια εικόνα του McCartney επηρεάστηκε σοβαρά από την υπόθεση. Ο McCartney, ο οποίος έδειξε μεταμέλεια για την πράξη του και συνεργάστηκε πλήρως με τις αρχές, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών, αλλά αντ' αυτού, αφέθηκε ελεύθερος και απελάθηκε από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
2 / position1: 188 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb