ΝΥΧΙΑ

Το λάθος που κάνουμε με τα νύχια μας και κάνει τα ραντεβού στα nail salons πιο συχνά

Η φροντίδα των νυχιών είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικής υγιεινής και της συνολικής εμφάνισης.
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Το λάθος που κάνουμε με τα νύχια μας και κάνει τα ραντεβού στα nail salons πιο συχνά
Φωτογραφία από Bennie Lukas Bester

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και φυσικούς τρόπους για να διατηρήσουμε τα νύχια μας υγιή και όμορφα είναι η χρήση λαδιού. Όμως το ξεχνάμε και έτσι, δεν βοηθάμε τα νύχια μας να παραμείνουν ενυδατωμένα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λάδι βοηθά στην ενυδάτωση των νυχιών και της επιδερμίδας που τα περιβάλλει, ειδικά μετά από παρατεταμένη έκθεση σε νερό ή απορρυπαντικά. Η ξηρότητα μπορεί να οδηγήσει σε εύθραυστα νύχια που σπάνε ή ξεφλουδίζουν εύκολα. Το λάδι διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα και το νύχι, προσφέροντας υγρασία και θρέψη, αποτρέποντας έτσι την ξηρότητα και τα προβλήματα που αυτή επιφέρει.

Τα νύχια, όπως και το δέρμα και τα μαλλιά, χρειάζονται θρέψη για να παραμείνουν δυνατά. Η τακτική χρήση λαδιού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των νυχιών, αποτρέποντας το σπάσιμο και τη φθορά. Ειδικά έλαια, όπως το έλαιο αργκάν, το έλαιο jojoba ή το έλαιο καρύδας, περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και λιπαρά οξέα, που ενδυναμώνουν τη δομή του νυχιού.

 Το λάδι μπορεί να μαλακώσει την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια και να αποτρέψει τη δημιουργία παρανυχίδων, διατηρώντας την επιδερμίδα απαλή και ελαστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μασάζ με λάδι στις ρίζες των νυχιών μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος σε εκείνη την περιοχή, προάγοντας έτσι την ανάπτυξη των νυχιών. Η τακτική εφαρμογή λαδιού βοηθά τα νύχια να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και πιο υγιή.

Τα νύχια μας εκτίθενται συνεχώς σε χημικά από προϊόντα καθαρισμού, βερνίκια νυχιών και άλλα καλλυντικά. Η εφαρμογή λαδιού στα νύχια δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα, που βοηθά στην αποφυγή της διείσδυσης των χημικών ουσιών στο νύχι, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο φθοράς και αποδυνάμωσης.

Τα ενυδατωμένα και υγιή νύχια έχουν φυσική λάμψη και δείχνουν όμορφα, ακόμα και χωρίς βερνίκι! Γι'αυτό μη ξεχνάς το λαδάκι σου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
5 / position1: 378 / position2: 926
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb