ΒΙΒΛΙΑ

Βιβλία ‑ διαμάντια για τη γυναικεία ενδυνάμωση που πρέπει να αποκτήσεις

Ώρα για διάβασμα
Από το NEWSROOM
Βιβλία ‑ διαμάντια για τη γυναικεία ενδυνάμωση που πρέπει να αποκτήσεις
Φωτογραφία από Thought Catalog

Aυτά τα βιβλία προσφέρουν διαφορετικές προοπτικές και εμπειρίες, υποστηρίζοντας τη γυναικεία ενδυνάμωση σε πολλαπλά επίπεδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Μην τα παρατάς!" της Μαρίας Πολύζου 

Η αυτοβιογραφία της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου, η οποία ξεπέρασε προσωπικές δυσκολίες και τον καρκίνο, προσφέρει έμπνευση για θάρρος και επιμονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Να Είσαι Γενναία" της Cheryl Strayed
Περιέχει περισσότερα από 100 αποφθέγματα που εμπνέουν τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής με γενναιότητα.

"Το δεύτερο φύλο" της  Simone de Beauvoir

Και στα δύο φύλα παίζεται το ίδιο δράμα της σάρκας και του πνεύματος, της τελικότητας και της υπερβατικότητας· τους ροκανίζει και τους δυο ο χρόνος, τους παραμονεύει ο θάνατος, έχουν και οι δυο την ίδια ανάγκη ο ένας του άλλου· και μπορούν να αντλήσουν από την ελευθερία τους την ίδια δόξα· αν ήξεραν πώς να την απολαύσουν, δεν θα έμπαιναν στον πειρασμό να διεκδικούν απατηλά προνόμια· και τότε θα μπορούσε να γεννηθεί μεταξύ τους η αδελφοσύνη. (Απόσπασμα από το βιβλίο)

"The Hill We Climb: An Inaugural Poem for the Country" – Amanda Gorman

Η Amanda Gorman, η νεότερη ποιήτρια που μίλησε ποτέ στην ορκωμοσία προέδρου των ΗΠΑ, προσφέρει ένα ισχυρό μήνυμα ενδυνάμωσης και ελπίδας. Το ποίημά της "The Hill We Climb" εμπνέει γυναίκες όλων των ηλικιών να αντέχουν τις δυσκολίες και να πιστεύουν στις δυνάμεις τους.

"Φεμινισμός για το 99%" των Cinzia Arruzza, Tithi Bhattacharya, Nancy Fraser 

Αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα φεμινιστικο μανιφέστο που επαναπροσδιορίζει το κίνημα. Οι συγγραφείς προτείνουν έναν φεμινισμό που αγκαλιάζει όλες τις γυναίκες, ιδίως τις πιο περιθωριοποιημένες, και αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.

«Αντι-Τελειότητα: Δεν οφείλεις να είσαι όμορφη για κανέναν» της Florence Given
Αυτό το βιβλίο αναφέρεται στη θετική εικόνα του σώματος και την αναγνώριση τοξικών συμπεριφορών, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να αγαπούν τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
11 / position1: 114 / position2: 351
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb