ENTERTAINMENT

5 γυναίκες που έγιναν πασίγνωστα τραγούδια στα ραδιόφωνα

5 πασίγνωστα τραγούδια που μιλούν για αληθινές γυναίκες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
5 γυναίκες που έγιναν πασίγνωστα τραγούδια στα ραδιόφωνα
Φωτογραφία από Dương Nhân

Αυτά τα τραγούδια αντικατοπτρίζουν την επιρροή που είχαν συγκεκριμένες γυναίκες στις ζωές και τις καριέρες των δημιουργών τους, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στη μουσική βιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Layla" – Derek and the Dominos (Eric Clapton)

Γράφτηκε για την: Pattie Boyd
Το "Layla" είναι εμπνευσμένο από τον έρωτα του Eric Clapton για την Pattie Boyd, τη σύζυγο τότε του φίλου του, George Harrison των Beatles. Αργότερα, ο Clapton παντρεύτηκε την Boyd, και το τραγούδι παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά της καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Sweet Caroline" – Neil Diamond
Γράφτηκε για την: Caroline Kennedy
Το "Sweet Caroline" γράφτηκε από τον Neil Diamond το 1969 και είναι αφιερωμένο στην Caroline Kennedy, την κόρη του Προέδρου των ΗΠΑ, John F. Kennedy. Ο Diamond εμπνεύστηκε από μια φωτογραφία της όταν ήταν μικρή.

"Suzanne" – Leonard Cohen
Γράφτηκε για την: Suzanne Verdal

Το τραγούδι "Suzanne" του Leonard Cohen είναι εμπνευσμένο από τη Suzanne Verdal, μια χορεύτρια και φίλη του Cohen στο Μόντρεαλ. Το τραγούδι αφηγείται την πνευματική σχέση τους και τη συνήθεια τους να περνούν χρόνο μαζί κοντά στο ποτάμι του Σεν Λοράν, χωρίς όμως να έχουν ποτέ ρομαντική σχέση.

"Rosanna" – Toto
Γράφτηκε για την: Rosanna Arquette
Το τραγούδι "Rosanna" των Toto κυκλοφόρησε το 1982 και είναι εμπνευσμένο από την ηθοποιό Rosanna Arquette, με την οποία είχε σχέση ο κιμπορντίστας του συγκροτήματος, Steve Porcaro.

"Candle in the Wind" – Elton John
Γράφτηκε για την: Marilyn Monroe

Το "Candle in the Wind" αρχικά γράφτηκε από τον Elton John το 1973 ως φόρο τιμής στην ηθοποιό Marilyn Monroe. Το τραγούδι ξαναγράφηκε το 1997 μετά τον θάνατο της Πριγκίπισσας Diana και έγινε επίσης αφιέρωμα σε αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
13 / position1: 110 / position2: 685
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb