ENTERTAINMENT

H Ashley Judd είχε μια φρικτή παιδική ηλικία: Όσα σημάδεψαν την ηθοποιό και συζητά ως σήμερα

Η φράση «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός» βρίσκει λαμπρό πεδίο δόξης στη showbiz
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H Ashley Judd είχε μια φρικτή παιδική ηλικία: Όσα σημάδεψαν την ηθοποιό και συζητά ως σήμερα
collage

Η Ashley Judd, μια επιτυχημένη ηθοποιός και ακτιβίστρια, μίλησε ουκ ολίγες φορές για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννημένη στις 19 Απριλίου 1968, από τη Naomi Judd, τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής, και τον Michael Ciminella, στέλεχος μάρκετινγκ, η Ashley βίωσε αστάθεια και τραύμα νωρίς στη ζωή της.

Οι γονείς της Ashley χώρισαν όταν ήταν μικρή και η μητέρα της, Naomi, μεγάλωσε την Ashley και τη μεγαλύτερη αδερφή της, Wynonna Judd. Η οικογένεια πάλεψε με την οικονομική αστάθεια και συχνά μετακινούνταν, οδηγώντας σε μια αίσθηση αστάθειας και ανασφάλειας για την Ashley.

 Η Ashley έχει μιλήσει για τις συναισθηματικές δυσκολίες που αντιμετώπισε ως αποτέλεσμα του οικογενειακού της περιβάλλοντος. Η μητέρα της, Naomi, ακολούθησε μια καριέρα στη μουσική της κάντρι, η οποία οδήγησε σε μεγάλες απουσίες και έκανε την Ashley να αισθάνεται παραμελημένη κατά καιρούς. Η περίπλοκη οικογενειακή δυναμική δημιούργησε συναισθηματικές προκλήσεις που επηρέασαν την Ashley σε όλη της τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα απομνημονεύματά της το 2011, All That Is Bitter & Sweet, η Ashley αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας. Αυτό το τραύμα είχε βαθύ αντίκτυπο στην ψυχική της υγεία και ευεξία, συμβάλλοντας σε αγώνες με την κατάθλιψη και το άγχος αργότερα στη ζωή της.

Το πιο σοκαριστικό όμως είναι ότι ένας εκ των βιαστών της την άφησε έγκυο κι έτσι εκείνη αναγκάστηκε να προχωρήσει σε άμβλωση.

Η ηθοποιός έχει βγει μπροστά στο κίνημα MeToo και έχει μιλήσει ανοιχτά για όσα φριχτά έχει βιώσει. 

«Είμαι πολύ ευγνώμων που είχα πρόσβαση σε νόμιμη και ασφαλή έκτρωση» δήλωσε στη συντονίστρια Katie Couric και στο κοινό που την παρακολουθούσε. «Ο βιαστής μου ήταν ένας άντρας από το Κεντάκι, όπως έγω, και εκεί έχει δικαιώματα στο παιδί. Θα έπρεπε δηλαδή να μεγαλώσω το παιδί μου με έναν βιαsτή» είχε πει σε ομιλία της.

Εμαθε να είναι ανεξάρτητη σε νεαρή ηλικία, και συχνά έπρεπε να φροντίζει τον εαυτό της λόγω της αστάθειας στη ζωή της στο σπίτι. Παρά τις προκλήσεις αυτές, βρήκε παρηγοριά στην εκπαίδευσή της και εργάστηκε σκληρά για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Οι δυσκολίες της παιδικής της ηλικίας, συμπεριλαμβανομένης της κακοποίησης και της συναισθηματικής παραμέλησης, είχαν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική της υγεία. Η Ashley ήταν ειλικρινής για τους αγώνες της με την κατάθλιψη και την εξάρτηση, και αναζήτησε θεραπεία σε ένα κέντρο ψυχικής υγείας για να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα.

Πάντως χρησιμοποίησε τις εμπειρίες της για να ενισχύσει τη δράση της, τον ακτιβισμό της, ιδιαίτερα στους τομείς των δικαιωμάτων των γυναικών, της ψυχικής υγείας και της ανθρωπιστικής εργασίας. Έχει γίνει ένθερμος υποστηρικτής των επιζώντων σεξουαλικής κακοποίησης και έχει συνεργαστεί με οργανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
10 / position1: 192 / position2: 885
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb