ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Tradwives: Είναι κακό να είσαι παραδοσιακή νοικοκυρά;

Τελικά ποια είναι τα όρια μεταξύ των επιλογών μας; Ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής έχει υποστηρικτές αλλά και επικριτές
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Tradwives: Είναι κακό να είσαι παραδοσιακή νοικοκυρά;
collage

Για ορισμένες γυναίκες, αυτή η επιλογή φέρνει συναισθηματική ικανοποίηση και μια αίσθηση σταθερότητας. Ωστόσο, η απόφαση αυτή μπορεί επίσης να περιορίσει τις ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, και να οδηγήσει σε κοινωνικές πιέσεις και αβεβαιότητα για το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο όρος "Tradwife" (παραδοσιακή σύζυγος) αναφέρεται σε μια γυναίκα που υιοθετεί έναν πιο παραδοσιακό ρόλο στο γάμο, δίνοντας έμφαση στη φροντίδα του σπιτιού, της οικογένειας και του συζύγου της, ενώ αποφεύγει τους ρόλους της σύγχρονης επαγγελματικής γυναίκας. Ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής έχει υποστηρικτές αλλά και επικριτές. 

Η ενασχόληση με το σπίτι και την ανατροφή των παιδιών μπορεί να οδηγήσει σε μια ισχυρή, συνεκτική οικογένεια, όπου τα παιδιά λαμβάνουν περισσότερη φροντίδα και προσοχή. Αυτό μπορεί να ενισχύσει τις οικογενειακές σχέσεις και να συμβάλει στη δημιουργία μιας ασφαλούς και σταθερής οικογενειακής βάσης. To δικαίωμα να εστιάσεις στο σπίτι και όχι στην επαγγελματική καριέρα μπορεί να μειώσει το άγχος που σχετίζεται με την ανταγωνιστικότητα και την εργασιακή πίεση. Ο ρόλος της νοικοκυράς μπορεί να παρέχει μια αίσθηση σκοπού χωρίς τις εξωτερικές απαιτήσεις και τις προθεσμίες της σύγχρονης εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για ορισμένες γυναίκες, η αφοσίωση στον ρόλο της παραδοσιακής συζύγου φέρνει προσωπική ικανοποίηση και πληρότητα, καθώς αισθάνονται ότι προσφέρουν κάτι σημαντικό στον σύζυγο και τα παιδιά τους. 

Όμως είναι μια καλή ευκαιρία για περαιτέρω συζήτηση. Μια tradwife μπορεί να περιορίσει τις επαγγελματικές και προσωπικές της φιλοδοξίες, εφόσον αφοσιώνεται αποκλειστικά στο σπίτι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική εξάρτηση από τον σύζυγο και να μειώσει τις ευκαιρίες αυτονομίας και ανάπτυξης.  

"Εχετε προσέξει πως ό,τι προμοτάρει ο μοντέρνος φεμινισμός αφήνει τις γυναίκες δυστυχισμένες;" | "O φεμινισμός είναι μια απάτη, δεν υπάρχει τοξική αρρενωπότητα, το να είσαι σύζυγος είναι πιο ικανοποιητικό από το να κάνεις καριέρα, η αντισύλληψη είναι τοξική"

Oι επικριτές επίσης αναφέρουν πως αν η γυναίκα παραμείνει στο σπίτι και δεν συμμετέχει στην επαγγελματική ζωή ή σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, υπάρχει κίνδυνος απομόνωσης, ενώ σε μια περίπτωση διάλυσης του γάμου ή άλλων οικονομικών δυσκολιών, μια tradwife που δεν έχει εργαστεί εκτός σπιτιού μπορεί να δυσκολευτεί να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα και να βρει οικονομική ασφάλεια. 

"Μαθαίνω στην κόρη μου πως είναι ΟΚ να εξαρτάται από έναν άντρα και πως το να έχει ένα νοικοκυριό είναι η νούμερο 1 καριέρα που πρέπει να ακολουθήσει"

Από την άλλη πολλές tradwives υποτιμούν τον αγώνα που κάνει μια γυναίκα καριέρας και δεν είναι λίγα τα σχόλια κάτω από τα βίντεο τους που λένε πως "είναι εξαντλητικό" να προσπαθείς να ικανοποιείς τους άντρες.

Τελικά μήπως η λέξη κλειδί είναι η επιλογή και θα πρέπει να τη σεβόμαστε; Η επιλογή αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως ένα βήμα πίσω από τα δικαιώματα που κερδήθηκαν μέσω του φεμινιστικού κινήματος αν είναι η επιλογή των άλλων για σένα. Αν την επιλέξεις εσύ, είναι μια χαρά. Και χωρίς να αποδομείς τα τόσα καλά που κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια από το φεμινισμό του σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
8 / position1: 329 / position2: 1172
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb