SKIN CARE

Αυτή είναι η ηλικία που αλλάζει περισσότερο το πρόσωπό σας, σύμφωνα με την επιστήμη

Τα πρόσωπά μας αναπόφευκτα υφίστανται κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές καθώς γερνάμε.
Από το NEWSROOM
Αυτή είναι η ηλικία που αλλάζει περισσότερο το πρόσωπό σας, σύμφωνα με την επιστήμη
Φωτογραφία από Tomaz Barcellos

Όπως το σχήμα του σώματός μας αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε, έτσι και το πρόσωπό μας ακολουθεί. Όλοι παρατηρούμε αλλαγές στα χαρακτηριστικά και τη δομή του προσώπου μας, αλλά σε ποια ηλικία ακριβώς συμβαίνει αυτό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε διαδυκτιακό poll, η πλειοψηφία φαινόταν να συμφωνεί ότι οι πιο δραματικές αλλαγές συνέβησαν στα μέσα της δεκαετίας των 30. Κάποιοι υποστήριξαν ότι οι αλλαγές έγιναν εν μία νυκτί, ενώ άλλοι παραδέχθηκαν ότι έδωσαν πραγματικά προσοχή σε αυτές τις αλλαγές μόνο όταν έφτασαν το όριο μέσης ζωής των 40.

Δυστυχώς, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Οι άνθρωποι περνούν από διαφορετικά στάδια της ζωής με διαφορετικούς ρυθμούς, οπότε το να φτάσουν σε μια σαφή απάντηση δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δρ. Aanand Geria, δερματολόγος στο Mount Sinai, λέει πως οι περισσότερες αλλαγές στο πρόσωπο συμβαίνουν στην πρώιμη ενήλικη ζωή, μεταξύ των ηλικιών 16 και 30 ετών, και μετά πάλι στα τέλη της ενηλικίωσης, μόλις φτάσουμε στα 50 μας.

Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, τα πρόσωπά μας αναπόφευκτα υφίστανται κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές καθώς γερνάμε. Για παράδειγμα, τα μέτωπά μας γίνονται πιο εμφανή, τα αυτιά μας φαίνονται μεγαλύτερα και οι μύτες μας φαίνεται να χάνουν το σχήμα τους καθώς η άκρη γέρνει προς τα εμπρός. Επιπλέον, το λίπος που είχε την ίδια αναλογία στο πρόσωπό μας όταν ήμασταν νεότεροι θα μετακινηθεί προς το πηγούνι και το λαιμό, προκαλώντας χαλάρωση του πρώην παχουλού και λείου δέρματός μας.

"Στα 16, βλέπεις γενικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου να μετατρέπονται από παιδικά σε ενήλικα. Η δομή των οστών στο πρόσωπο αναπτύσσεται", λέει ο Δρ Aanand Geria στο Glam.

"Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ψηλά ζυγωματικά και πιο καθορισμένη γραμμή γνάθου. Το δέρμα είναι γενικά πιο σφριγηλό και σφριγηλό και η ελαστικότητα είναι στο αποκορύφωμά του. Μετά τα 50 υπάρχουν πολλές ορμονικές αλλαγές,  δραματική απώλεια κολλαγόνου, λίπους και ελαστικότητας στο πρόσωπο το δέρμα τείνει να κρεμάει και οι ρυτίδες γίνονται πιο καθορισμένες», λέει.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προστατεύσουμε το δέρμα και το πρόσωπό μας - ύπνος, νερό αλλά και χρήση αντηλιακών και αντιγηραντικών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
8 / position1: 304 / position2: 546
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb