ENTERTAINMENT

Είναι από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα, όμως λίγοι γνωρίζουν τη χρόνια ασθένειά της

Από τι πάσχει η διάσημη σταρ;

Είναι από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα, όμως λίγοι γνωρίζουν τη χρόνια ασθένειά της
collage

Η Cara Delevingne, διάσημο μοντέλο και ηθοποιός, έχει μιλήσει ανοιχτά για την εμπειρία της με τη δερματική ασθένεια ψωρίαση, μια χρόνια φλεγμονώδη πάθηση του δέρματος που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
View this post on Instagram

A post shared by Luce! (@luce.news)

Η ψωρίαση χαρακτηρίζεται από την ταχεία ανάπτυξη κυττάρων του δέρματος, που οδηγεί σε παχιά, κόκκινα μπαλώματα με ασημί λέπια, τα οποία μπορεί να είναι επώδυνα ή να προκαλούν φαγούρα.

Η Cara Delevingne, στην κορυφή της καριέρας της ως μοντέλο, αντιμετώπισε σοβαρά συμπτώματα ψωρίασης, τα οποία επιδεινώθηκαν από το άγχος και τις πιέσεις του επαγγέλματός της. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας, η ψωρίασή της βρισκόταν στο αποκορύφωμα, και συχνά χρειάζονταν να κρύψει τα συμπτώματα με μακιγιάζ. Αυτή η κατάσταση δεν ήταν μόνο σωματικά επώδυνη αλλά και ψυχολογικά επιβαρυντική, καθώς η πίεση της δουλειάς και η έκθεση στον δημόσιο χώρο επιδείνωσαν την κατάσταση.

Σε συνεντεύξεις της, η Delevingne έχει αναφέρει ότι η ψωρίαση επηρέασε την αυτοπεποίθησή της, ιδιαίτερα όταν άλλοι άνθρωποι στον χώρο της μόδας έδειχναν έλλειψη κατανόησης ή ακόμη και αδιαφορία για την κατάστασή της. Όπως έχει πει η ίδια, η πάθηση της προκάλεσε τόσο σωματικό όσο και συναισθηματικό πόνο.

View this post on Instagram

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne)

Το 2022, στο Met Gala, το μοντέλο περπάτησε χωρίς να καλύψει με κάποιο τρόπο τα σημάδια της ασθένειας. Η ίδια είπε: «Στην αρχή σκέφτηκα, "Περίμενε λίγο, θα πρέπει να το καλύψω, σωστά;" και μετά θυμήθηκα, ότι δεν είναι καλό για το δέρμα μου και ότι πολλοί άνθρωποι ζουν με ψωρίαση - αλλά πρέπει επίσης να είμαι περήφανη για αυτό, ότι είναι κάτι που μου ανήκει και παλιά μισούσα την ψωρίασή μου, αλλά αυτό το έκανε μόνο χειρότερο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
2 / position1: 2100 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb