ENTERTAINMENT

Πώς η Marilyn Monroe έσωσε την καριέρα της Ella Fitzgerald

Η φιλία ανάμεσα τους είναι μια από τις πιο όμορφες και αξιοσημείωτες ιστορίες αλληλεγγύης
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς η Marilyn Monroe έσωσε την καριέρα της Ella Fitzgerald
collage

Η φιλία ανάμεσα στη Marilyn και την Ella είναι μια από τις πιο όμορφες και αξιοσημείωτες ιστορίες αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης στη μουσική και την κινηματογραφική βιομηχανία της δεκαετίας του 1950.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Marilyn, αν και διάσημη ως ηθοποιός και σύμβολο του σeξ, ήταν επίσης ένθερμη υποστηρίκτρια της τζαζ μουσικής. Θαύμαζε τη φωνή και το ταλέντο της Ella , μιας από τις σημαντικότερες φωνές στην ιστορία της τζαζ. Ωστόσο, στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, η φυλετική διάκριση ήταν έντονη, και παρά την αναγνώρισή της στον κόσμο της μουσικής, η Ella αντιμετώπιζε σημαντικά εμπόδια λόγω του χρώματος του δέρματός της.

Μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της φιλίας τους αφορά την παρέμβαση της Monroe για να μπορέσει η Fitzgerald να εμφανιστεί στο "Mocambo", ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ του Χόλιγουντ. Εκείνη την εποχή, το "Mocambo" δεν δεχόταν μαύρους καλλιτέχνες ως κύριους τραγουδιστές, ανεξάρτητα από τη φήμη τους. Η Ella ήταν ήδη καταξιωμένη καλλιτέχνις με μεγάλη επιτυχία, όμως δεν μπορούσε να εμφανιστεί σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ λόγω του ρατσισμού.

Η Marilyn ανέλαβε δράση. Όπως η ίδια η Fitzgerald ανέφερε σε συνέντευξή της αργότερα, η Monroe κάλεσε προσωπικά τον ιδιοκτήτη του κλαμπ και του είπε ότι θα καθόταν στην πρώτη σειρά κάθε βραδιά, αν επέτρεπε στην Ella να τραγουδήσει. Η Monroe, εκείνη την εποχή, ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στο Χόλιγουντ και η παρουσία της θα έφερνε σίγουρα τα φώτα της δημοσιότητας στο κλαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ιδιοκτήτης του "Mocambo" δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση της Monroe. Έτσι, η Ella εμφανίστηκε στο "Mocambo" και η επιτυχία ήταν άμεση. Η εμφάνισή της στο κλαμπ έδωσε νέα ώθηση στην καριέρα της και άνοιξε τις πόρτες για άλλους μαύρους καλλιτέχνες που μέχρι τότε είχαν αποκλειστεί από παρόμοιους χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
4 / position1: 420 / position2: 1256
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb