ΜΑΛΛΙΑ

5 tips για επανόρθωση μαλλιών μετά τις διακοπές

Πώς θα επαναφέρεις τα μαλλιά σου σε υγιή κατάσταση μετά τη θάλασσα

5 tips για επανόρθωση μαλλιών μετά τις διακοπές
Unsplash

Είναι εύκολο να θυμάστε να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο το καλοκαίρι. Υπάρχουν διαφημίσεις παντού—από περιοδικά μέχρι το Internet. Ωστόσο, ένα πράγμα που μπορεί να ξεχάσουμε είναι τα μαλλιά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποκατάσταση των μαλλιών μετά το καλοκαίρι (και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επίσης) είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διατήρησης της υγιούς όψης των μαλλιών.

Ακολουθήστε αυτά τα πέντε tips για να επανορθώσετε τα μαλλιά σας και να τα διατηρήσετε όμορφα και δυνατά.

Βαθύς Καθαρισμός με Εξειδικευμένα Σαμπουάν

Μετά από εβδομάδες έκθεσης σε αλάτι και χλώριο, τα μαλλιά σας χρειάζονται έναν βαθύ καθαρισμό. Επιλέξτε ένα σαμπουάν που αφαιρεί συσσωρευμένες ακαθαρσίες και υπολείμματα χωρίς να αφαιρεί τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας. Τα σαμπουάν με άργιλο ή ενεργό άνθρακα είναι εξαιρετικά για την αποτοξίνωση των μαλλιών.

Ενυδάτωση με Μάσκες Μαλλιών

Τα μαλλιά που έχουν ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο και το αλάτι έχουν ανάγκη από εντατική ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε μάσκες μαλλιών πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως κερατίνη, αργανέλαιο ή λάδι καρύδας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για τουλάχιστον 10-15 λεπτά, επιτρέποντας στα συστατικά να διεισδύσουν βαθιά στην τρίχα.

Κόψτε τις Άκρες για να Αποφύγετε την Ψαλίδα

Η θάλασσα και ο ήλιος μπορούν να προκαλέσουν ψαλίδα και φθορά στις άκρες των μαλλιών σας. Μια μικρή επίσκεψη στον κομμωτή σας για να κόψετε τις κατεστραμμένες άκρες θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο υγιή και θα αποτρέψει την περαιτέρω φθορά.

Χρησιμοποιήστε Θερμοπροστατευτικά Προϊόντα

Η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να καταστρέψει την τρίχα, γι' αυτό είναι σημαντικό να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από επιπλέον θερμότητα όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία styling. Επιλέξτε θερμοπροστατευτικά σπρέι ή κρέμες που δημιουργούν ένα φραγμό προστασίας από τη θερμότητα και βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας των μαλλιών.

Αποφύγετε το Συχνό Λούσιμο

Τα συχνά λουσίματα μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών, οδηγώντας σε ξηρότητα. Προσπαθήστε να μειώσετε τη συχνότητα του λουσίματος και να χρησιμοποιείτε πιο ήπια προϊόντα που δεν θα καταστρέψουν την ισορροπία της υγρασίας των μαλλιών σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
1 / position1: 167 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb