CELEBS

Η πρώτη κωφή γυναίκα που στέφθηκε Μις Νότια Αφρική

«Είμαι μια υπερήφανη νοτιοαφρικανή κωφή γυναίκα και ξέρω πώς είναι να είσαι αποκλεισμένη», είπε η Mia le Roux
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η πρώτη κωφή γυναίκα που στέφθηκε Μις Νότια Αφρική
collage

Είχε βρεθεί στο επίκεντρο θύελλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αρκετές εβδομάδες, με πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός υπουργού, να αμφισβητούν το δικαίωμά της να εκπροσωπήσει τη χώρα σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mia le Roux έγινε η πρώτη κωφή γυναίκα που στέφθηκε Μις Νότια Αφρική.

Στην ευχαριστήρια ομιλία της, η  Mia le Roux εξέφρασε την ελπίδα ότι η νίκη της θα ενθαρρύνει εκείνους που αισθάνονται περιθωριοποιημένοι από την κοινωνία να «ακολουθήσουν τα πιο τολμηρά τους όνειρα, όπως έκανα και εγώ».

Πρόσθεσε επίσης ότι επιθυμεί να στηρίξει άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή έχουν διαφορετικές ικανότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την περασμένη εβδομάδα, η 23χρονη φοιτήτρια νομικής Chidimma Adetshina αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό ομορφιάς, ύστερα από κατηγορίες ότι η μητέρα της μπορεί να είχε χρησιμοποιήσει κλεμμένη ταυτότητα από μια Νοτιοαφρικανή. Η κ. Adetshina γεννήθηκε στη Νότια Αφρική, από πατέρα Νιγηριανό και μητέρα από τη Μοζαμβίκη.

Για αρκετές εβδομάδες βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς, συμπεριλαμβανομένου ενός υπουργού, να αμφισβητούν το δικαίωμά της να εκπροσωπήσει τη χώρα σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς.

Η ίδια ανέφερε ότι υπήρξε θύμα «ρατσιστικού μίσους», επισημαίνοντας ένα ιδιαίτερο είδος ξενοφοβίας στη Νότια Αφρική, γνωστό ως «αφροφοβία», που στοχεύει άτομα από άλλες αφρικανικές χώρες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss South Africa (@official_misssa)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
5 / position1: 75 / position2: 429
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb