ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Αυτά τα φυτά θα φέρουν τύχη στο σπίτι σου σύμφωνα με το Feng Shui

Τα φυτά αυτά θ’ αλλάξουν την ενέργεια του σπιτιού σου!
Γράφει η MATINA KONTOY
Αυτά τα φυτά θα φέρουν τύχη στο σπίτι σου σύμφωνα με το Feng Shui
Φωτ. αρχείου / pexels

Είναι απολύτως λογικό να θέλεις θετική ενέργεια στο σπίτι σου και να την επιζητάς με κάθε τρόπο. Δε γίνεται να σου υπογράψουμε πως ένα φυτό μπορεί ν’ αλλάξει την τύχη σου αλλά αν πιστέψεις εσύ πως η τύχη σου μπορεί ν’ αλλάξει, τότε σίγουρα αυτό θα συμβεί!

Άλλωστε, η καθημερινότητα όλων μας έχει δυσκολέψει τα τελευταία χρόνια επομένως είναι λογικό να αναζητούμε με αγωνία μικρές αφορμές που θα μας κάνουν να ελπίζουμε. Αν μπορεί συνεπώς ένα φυτό, εκτός από το να ομορφύνει τον χώρο μας, να μας γεμίσει και με θετικά συναισθήματα, τότε γιατί να μην το βάλουμε στο χώρο μας;

Ποια φυτά μπορούν να μας φέρουν γούρι;

Κρασούλα


Είναι γνωστή και ως «φυτό της τύχης», καθώς συνδέεται με την αύξηση της πλούτου και της ευημερίας. Σύμφωνα με το Feng Shui, τα φυτά με στρογγυλά φύλλα θεωρούνται ότι φέρνουν τύχη σε πολλούς τομείς.
Για αυτό, είναι το τέλειο δώρο σε κάποιον που μόλις άνοιξε μια επιχείρηση, αφού λέγεται ότι αν τοποθετηθεί στην είσοδο φέρνει πλούτο και επιτυχία. Για αντίστοιχα αποτελέσματα στο σπίτι σου τοποθέτησε μια γλάστρα με κρασούλα κοντά στην πόρτα.
Όσον αφορά τη φροντίδα, είναι ένα αρκετά εύκολο φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Χρειάζεται πότισμα μόνο όταν το χώμα της αρχίσει να στεγνώνει και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν πρέπει να την αφήνουμε εκτεθειμένη στον ήλιο.

Σανσεβιέρια
Η σανσεβιέρια γνωστή και ως η «γλώσσα της πεθεράς», είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που ξεχωρίζει για την ευελιξία της και την ανθεκτικότητά της. Τα φύλλα της είναι σκληρά και μπορούν να αντέξουν σε διάφορες συνθήκες περιβάλλοντος, καθιστώντας την κατάλληλη ακόμα και για αρχάριους με την κηπουρική.
Ένα από τα πλεονεκτήματά της όμως είναι και η ικανότητά της να απορροφά τοξίνες από τον αέρα και συνεπώς να βελτιώνει την ποιότητά του. Έτσι, είναι ιδανική για υπνοδωμάτια ή χώρους εργασίας όπου θέλουμε να διατηρήσουμε έναν υγιεινό και καθαρό αέρα.
Στα θετικά της είναι και το ότι επιβιώνει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ελάχιστου ποτίσματος, καθιστώντας την ιδανική για χώρους με περιορισμένο φως ή για αυτούς που έχουν περιορισμένο χρόνο για τη φροντίδα των φυτών τους.


Ορχιδέα
Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση και το Φενγκ Σούι, οι ορχιδέες φέρνουν την ευημερία, την καλή τύχη και την ευτυχία, καθώς αποτελούν σύμβολο πλούτου και αφθονίας. Όμως, για να απελευθερώσει τη δύναμή της και την πολύπλευρη πηγή ενέργειας που κρύβει, θα πρέπει να τοποθετηθεί στο σωστό μέρος. Για την ορχιδέα το καλύτερο μέρος είναι ο χώρος που ξεχειλίζει από φυσικό φως. Αν τη βάλεις στο νοτιοδυτικό τμήμα του χώρου θα ευνοήσει την επιτυχία, την οικονομική ευημερία και την τύχη, αλλά συμβάλλει και στην ανανέωση της εpωτικής ζωής του ζευγαριού. Αν τοποθετηθεί ανατολικά σύμφωνα με το Φενγκ Σούι ευνοείται η υγεία των ατόμων που ζουν στο χώρο. Σημαντικό ρόλο παίζει και το χρώμα της. Τα χρώματα που έχουν πιο άμεση σύνδεση με τον πλούτο και την αφθονία είναι το μωβ/βιολετί και το πράσινο, ενώ οι ροζ και λευκές ευνοούν τις ερωτικές σχέσεις.

Πιλέα
Τα φύλλα της μοιάζουν με νομίσματα και για αυτό είναι ένα εξαιρετικά τυχερό φυτό ως προς την προσέλκυση του πλούτου και της γενικότερης οικονομικής ευημερίας, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.
Η καλύτερη θέση για την τοποθέτησή της είναι νοτιοανατολικά, για να χαρίσει περισσότερα χρήματα και μεγαλύτερη οικονομική άνεση και αφθονία.
Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες ακόμη και σε χιόνια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δέχεται ήλιο στα φύλλα του για να μεγαλώνει και να σκορπίζει κύματα τύχης μέσα στο σπίτι.

Κουμ κουάτ
Το κουμ κουάτ ή αλλιώς χρυσό πορτοκάλι είναι το δεντράκι με τους μικρούς πορτοκαλί καρπούς, που κάνουν εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού και λικέρ ενώ στην Κέρκυρα το μοιράζουν ως γλυκό μετά το γάμο. Ως φυτό ευνοεί τον οικονομικό τομέα και γενικά τη «καρποφορία» στη ζωή και σε όσα περιμένουμε.

Γιούκα
Το γιούκα χαρακτηρίζεται και ως το «δεντράκι της χαράς και της ευτυχίας». Έχει τη δύναμη να επηρεάσει θετικά όλους τους τομείς της ζωής μας και είναι σύμβολο της προστασίας και του εξαγνισμού.

* Μην ξεχνάς όμως ότι για να απολαμβάνεις τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών, είναι απαραίτητο να τα διατηρείς σε καλή κατάσταση. Επομένως, ξεραμένα ή άρρωστα φυτά καλό είναι να τα απομακρύνεις από το χώρο σου.
* Επίσης, απέφυγε τα πλαστικά φυτά και τα αποξηραμένα λουλούδια, καθώς συμβολίζουν κάτι “vεκρό” και δεν μπορούν να προσελκύσουν τη θετική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
13 / position1: 321 / position2: 1281
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb