ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Tι είναι ο καθαρισμός... θανάτου που θα βάλει σε τάξη τη ζωή σου

Είναι μια πρακτική που μπορεί να υιοθετηθεί από οποιονδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του, με σκοπό να ζει πιο απλά και συνειδητά.
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Tι είναι ο καθαρισμός... θανάτου που θα βάλει σε τάξη τη ζωή σου
Φωτογραφία από cottonbro studio

Στη Σουηδία, ασπάζονται μια παράδοση που ονομάζεται "καθαρισμός θανάτου", η οποία βοηθά τους αγαπημένους σας να αντιμετωπίσουν λιγότερο άγχος μόλις περάσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει όσο είστε ακόμα ζωντανοί. Μια νέα σειρά του Peacock με τίτλο "The Gentle Art Of Swedish Death Cleaning", εμπνευσμένο από ένα βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, δείχνει τις αρχές του για τους Αμερικανούς στα σπίτια τους, και μας δείχνει πώς και πώς μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Η βασική αρχή είναι, αν δεν ξέρετε πόσα είναι τα πράγματά σας, έχετε πάρα πολλά. Το Death Cleaning είναι η διαδικασία απομάκρυνσης και οργάνωσης των πάντων στο σπίτι σας. Είναι ένα σύστημα αυτο-επεξεργασίας για να μάθεις να κάνεις τα πάντα συνειδητά!

Εκτός από την οργάνωση του σπιτιού σας... Ο καθαρισμός του θανάτου μπορεί επίσης να καθαρίσει το μυαλό σας και να ηρεμήσει τη διάθεσή σας! Λοιπόν, πώς ξεκινάτε μια σουηδική μέθοδο καθαρισμού... θανάτου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβετε ποια αντικείμενα είναι πραγματικά απαραίτητα και να εξυπηρετήσετε έναν σκοπό στη ζωή σας. Υπάρχουν πολλές δύσκολες αποφάσεις - συναισθηματικές προσκολλήσεις και παρόμοια. Αυτά τα αντικείμενα έχουν χώρο στο σπίτι ή δεν χωρούν;

To "Death Cleaning" (döstädning) είναι μια πρακτική και φιλοσοφία που έχει τις ρίζες της στη Σουηδία και αναφέρεται στην διαδικασία της εκκαθάρισης και οργάνωσης του σπιτιού και των προσωπικών αντικειμένων κατά τη διάρκεια της ζωής μας, αντί να αφήνουμε αυτό το βάρος στους αγαπημένους μας όταν πεθάνουμε.

Βασικές Αρχές

  • Αναγνώριση της Αναγκαιότητας: Η διαδικασία ξεκινά με την αναγνώριση ότι όλοι μας κάποτε θα φύγουμε από τη ζωή και ότι είναι καλό να ετοιμαζόμαστε γι' αυτό, διευκολύνοντας τους αγαπημένους μας.
  • Μείωση του Φορτίου: Η εκκαθάριση και οργάνωση των αντικειμένων μας ενώ είμαστε ακόμη σε θέση να το κάνουμε, μειώνει το βάρος που θα έπεφτε στους συγγενείς και τους φίλους μας.
  • Διατήρηση Μόνο του Απαραίτητου: Κρατάμε μόνο τα αντικείμενα που έχουν πραγματική αξία ή σημασία για εμάς, ενώ απομακρύνουμε τα περιττά και τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε.
  • Δωρεές και Ανακύκλωση: Δωρίζουμε αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πια σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή τα ανακυκλώνουμε.
  • Διαφύλαξη Αναμνήσεων: Φροντίζουμε να διατηρήσουμε τα αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία και σημασία για εμάς και τους αγαπημένους μας.
  • Επικοινωνία: Συζητάμε με την οικογένεια και τους φίλους μας για τη διαδικασία, εξηγώντας γιατί το κάνουμε και πώς μπορούν να βοηθήσουν ή να επωφεληθούν από αυτήν.

Πρακτικά Βήματα
Ξεκινήστε από το πιο εύκολο: Ξεκινήστε με τα αντικείμενα που είναι πιο εύκολα να απομακρυνθούν, όπως ρούχα ή βιβλία, και προχωρήστε σταδιακά σε πιο δύσκολες κατηγορίες.

Αποφύγετε την αναβολή: Μην αφήνετε τα πράγματα για αργότερα. Η συνεχής αναβολή μπορεί να καταστήσει τη διαδικασία πιο δύσκολη.

Δημιουργήστε συστήματα οργάνωσης: Εισαγάγετε συστήματα οργάνωσης που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σπίτι σας σε τάξη.

Σκεφτείτε τους άλλους: Αναλογιστείτε ποια αντικείμενα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα ή σημαντικά για τους άλλους και αποφασίστε πώς να τα διαχειριστείτε.

Απολαύστε τη διαδικασία: Δείτε τη διαδικασία ως μια ευκαιρία να απελευθερωθείτε από περιττά βάρη και να απολαύσετε έναν πιο απλό και οργανωμένο τρόπο ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 325 / position2: 834
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb