ΥΓΕΙΑ

Οι παγίδες της άμμου: Οι πιο συχνές μολύνσεις

Η άμμος μπορεί να γίνει επικίνδυνη
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι παγίδες της άμμου: Οι πιο συχνές μολύνσεις
Φωτογραφία από Min An

Πώς θα αναγνωρίσετε και θα αντιµετωπίσετε μολύνσεις που µπορούν να µεταδοθούν αυτή την εποχή στις αµµουδερές παραλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος: Η άμμος μπορεί να εισχωρήσει στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, προκαλώντας ερεθισμούς και αυξάνοντας τον κίνδυνο μολύνσεων του ουροποιητικού συστήματος.

Κολπίτιδα: Η είσοδος άμμου στον κόλπο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και να αυξήσει τον κίνδυνο κολπίτιδας, μια φλεγμονή του κόλπου που μπορεί να προκαλέσει κνησμό, εκκρίσεις και πόνο.

Δερματικές ερεθίσεις και εξανθήματα: Η άμμος μπορεί να τρίψει το δέρμα και να προκαλέσει ερεθισμούς ή εξανθήματα, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές του σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μυκητιάσεις: Οι ζεστές και υγρές συνθήκες στην παραλία, σε συνδυασμό με την τριβή της άμμου, μπορεί να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον κατάλληλο για την ανάπτυξη μυκήτων.

Αλλεργίες: Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί σε ουσίες που υπάρχουν στην άμμο, όπως ορισμένα είδη βακτηρίων ή μυκήτων, και να εμφανίσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Για να μειώσετε τους κινδύνους, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής μέτρα:

Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα ή παρεό: Καθίστε πάντα πάνω σε μια καθαρή πετσέτα ή παρεό για να αποφύγετε την άμεση επαφή με την άμμο.

Φορέστε μαγιό που καλύπτουν καλύτερα: Επιλέξτε μαγιό που προσφέρουν καλύτερη κάλυψη και αποτρέπουν την είσοδο της άμμου.

Καθαρισμός μετά την παραλία: Ξεπλύνετε καλά το σώμα σας, ειδικά την περιοχή των γεννητικών οργάνων, μετά την παραμονή στην παραλία για να απομακρύνετε την άμμο.

Αποφύγετε το κάθισμα απευθείας στην άμμο: Χρησιμοποιήστε καρέκλες ή ξαπλώστρες για να αποφεύγετε την άμεση επαφή με την άμμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 216 / position2: 605
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb