ΥΓΕΙΑ

Τα λάθη που κάνεις, όταν κάνεις ηλιοθεραπεία

Για να αποφεύγετε τους κινδύνους από την ηλιοθεραπεία, πρέπει να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Από το NEWSROOM
Τα λάθη που κάνεις, όταν κάνεις ηλιοθεραπεία
Φωτογραφία από Maggie Zhan

Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε στην ηλιοθεραπεία είναι να εκθέτουμε το δέρμα μας χωρίς να του δίνουμε έστω τα απολύτως αναγκαία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έλλειψη αντηλιακού: Η έκθεση στον ήλιο χωρίς τη χρήση αντηλιακού αυξάνει τον κίνδυνο για ηλιακά εγκαύματα, πρόωρη γήρανση του δέρματος και καρκίνο του δέρματος.

Ανεπαρκής εφαρμογή αντηλιακού: Μην εφαρμόζετε αρκετό αντηλιακό ή παραλείπετε ορισμένες περιοχές του σώματος. Είναι σημαντικό να καλύπτετε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές και να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες ή μετά από κολύμπι ή εφίδρωση.

Παραμονή στον ήλιο τις ώρες αιχμής: Οι ώρες μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. είναι οι πιο επικίνδυνες για την έκθεση στον ήλιο λόγω της αυξημένης έντασης των UV ακτίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρατεταμένη έκθεση: Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, ακόμη και με αντηλιακό, μπορεί να βλάψει το δέρμα.

Μη χρήση προστατευτικού ρουχισμού: Η έκθεση του δέρματος χωρίς προστατευτικό ρουχισμό, όπως καπέλα και ελαφριά ρούχα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ηλιακών εγκαυμάτων και βλάβης από τον ήλιο.

Αγνόηση του τύπου του δέρματος: Άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι πιο επιρρεπή στα ηλιακά εγκαύματα και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

Μη κατανάλωση αρκετού νερού: Η αφυδάτωση μπορεί να συμβεί πιο γρήγορα όταν βρίσκεστε στον ήλιο, οπότε είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 181 / position2: 635
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb