ENTERTAINMENT

Όταν ο Eminem τα έβαλε με διάσημη οικογένεια και βρέθηκε σε μπελάδες

Οι στίχοι του δημιούργησαν μεγάλο σκάνδαλο

Όταν ο Eminem τα έβαλε με διάσημη οικογένεια και βρέθηκε σε μπελάδες
nextweb studio

Ο Eminem, γνωστός για τους προκλητικούς στίχους του και την κριτική του στην κοινωνία και την πολιτική, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Dick Cheney, και τη σύζυγό του, Lynne Cheney.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
View this post on Instagram

A post shared by shady_old_school_ (@shady_old_school)

Το 2002, ο Eminem κυκλοφόρησε το άλμπουμ του "The Eminem Show", το οποίο περιείχε το τραγούδι "Without Me". Στους στίχους του τραγουδιού, ο Eminem κάνει αναφορές στον τότε αντιπρόεδρο Dick Cheney και την κόρη του, Mary Cheney, σχολιάζοντας την ομοφυλοφιλία της. Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την οικογένεια Cheney, ιδιαίτερα από την Lynne Cheney, η οποία ήταν ενεργή στην πολιτική σκηνή και γνωστή για τις συντηρητικές απόψεις της.

Οι Αντιδράσεις

Η Lynne Cheney εξέφρασε δημοσίως την αντίθεσή της στους στίχους του Eminem, κατηγορώντας τον για απρέπεια και έλλειψη σεβασμού. Οι αντιδράσεις της εντάθηκαν με την κυκλοφορία του επόμενου άλμπουμ του Eminem, "Encore", το 2004, όπου ο ράπερ συνέχισε την κριτική του προς την πολιτική σκηνή και συγκεκριμένα προς την κυβέρνηση Bush, στην οποία ο Dick Cheney ήταν αντιπρόεδρος.

Η σύγκρουση αυτή ανέδειξε τον ρόλο της μουσικής ως μέσου πολιτικής έκφρασης και διαμαρτυρίας. Ο Eminem, με τους στίχους του, έφερε στο προσκήνιο ζητήματα όπως η ελευθερία του λόγου, η πολιτική ορθότητα και η κριτική στην εξουσία. Από την άλλη πλευρά, οι αντιδράσεις της οικογένειας Cheney υπογράμμισαν την αντίδραση του κατεστημένου απέναντι στην κριτική που προερχόταν από τον χώρο της ψυχαγωγίας.

Η υπόθεση αυτή δεν ήταν απλώς μια διαμάχη μεταξύ ενός καλλιτέχνη και μιας πολιτικής οικογένειας, αλλά μια αντανάκλαση των κοινωνικών και πολιτικών εντάσεων της εποχής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
2 / position1: 2780 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb