ΠΡΟΣΩΠΑ

Ποια είναι η Allyson Felix που εξαιτίας της άνοιξε παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Η πολυβραβευμένη αθλήτρια «δεν θέλει καμία γυναίκα να αισθάνεται ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ του επαγγέλματος και της μητρότητας»
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ποια είναι η Allyson Felix που εξαιτίας της άνοιξε παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού
collage

Ο χώρος στο χωριό των Ολυμπιακών Αγώνων θα προσφέρει στους φροντιστές έναν ιδιωτικό χώρο μακριά από το χάος των Ολυμπιακών Αγώνων για να θηλάσουν ή να ασχοληθούν με το παιδί τους σε μια πιο ήσυχη τοποθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Allyson Felix είναι μία από τις πιο εμβληματικές και επιτυχημένες αθλήτριες στην ιστορία του στίβου. Η πορεία της από τα πρώτα της βήματα μέχρι την κορυφή είναι γεμάτη επιτεύγματα και ρεκόρ, καθιστώντας την μία από τις πιο διακεκριμένες σπρίντερ όλων των εποχών.

Η Allyson Michelle Felix γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1985 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Από νεαρή ηλικία, έδειξε το ταλέντο της στον αθλητισμό και ειδικότερα στο σπριντ. Στο Λύκειο του Λος Άντζελες, αναδείχθηκε σε μία από τις καλύτερες αθλήτριες στίβου της χώρας, κερδίζοντας πολυάριθμους τίτλους και ρεκόρ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Allyson Felix (@allysonfelix)

Η Felix έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 18 ετών, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Αυτή η επιτυχία ήταν μόνο η αρχή μιας λαμπρής καριέρας.

Η καριέρα της Allyson είναι γεμάτη από εντυπωσιακά επιτεύγματα και ρεκόρ. Έχει κερδίσει συνολικά 11 Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων τα 7 είναι χρυσά, κάνοντάς την την πιο επιτυχημένη αθλήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία του στίβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τις Ολυμπιακές επιτυχίες, η Felix έχει κερδίσει 18 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα 13 είναι χρυσά. Έχει διακριθεί στα 100 μέτρα, 200 μέτρα και 400 μέτρα, καθώς και σε σκυταλοδρομίες, καταφέρνοντας να θέσει πολυάριθμα ρεκόρ και να αποδείξει την ανωτερότητά της σε πολλαπλές αποστάσεις.

Παρά τις τεράστιες επιτυχίες της, η πορεία της Felix δεν ήταν χωρίς εμπόδια. Το 2018, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, αντιμετώπισε επιπλοκές που απείλησαν τη ζωή της και του παιδιού της. Μετά τη γέννηση της κόρης της, η Felix επέστρεψε δυναμικά στους αγώνες, κατακτώντας επιπλέον τίτλους και αποδεικνύοντας την αντοχή και τη δύναμή της τόσο ως αθλήτρια όσο και ως μητέρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Allyson Felix (@allysonfelix)

Η κληρονομιά της ξεπερνά τα μετάλλια και τα ρεκόρ. Η προσήλωσή της στην ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των αθλητών την έχει καθιερώσει ως μια σημαντική φωνή στον αθλητικό κόσμο. Η απόφασή της να αποχωρήσει από τη χορηγία της Nike και να συνεργαστεί με την Athleta, μια εταιρεία που υποστηρίζει τις γυναίκες αθλήτριες, αποτέλεσε ένα ισχυρό μήνυμα για τη σημασία της υποστήριξης και της δίκαιης μεταχείρισης στον αθλητισμό.

Εγκαινιάζει τον πρώτο παιδικό σταθμό του Ολυμπιακού Χωριού 

«Δεν ξέρω γιατί άργησε τόσο πολύ», λέει στη Fortune, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. «Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες στο τραπέζι και σε θέσεις εξουσίας που να μοιράζονται την εμπειρία τους».

Σε μια ομιλία εκ μέρους του The Lactation Network στο Peoplehood, την Τρίτη, η Felix μοιράστηκε το γεγονός ότι ενώ ο βρεφονηπιακός σταθμός βρίσκεται στα αρχικά του στάδια, οραματίζεται έναν εξελισσόμενο χώρο ώστε οι αθλητές και οι οικογένειές τους να μη χρειάζεται να φροντίζουν τα παιδιά τους απομονωμένοι ή σιωπηλοί και όπου η αθλητική κοινότητα μπορεί να «ομαλοποιήσει τη φροντίδα των παιδιών σε αθλητικές εκδηλώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 268 / position2: 3029
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb