ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 red flags που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις δουλειά

Μήπως τα έχεις προσέξει, αλλά τα αγνοείς;
Γράφει η MATINA KONTOY
5 red flags που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις δουλειά
Φωτ. αρχείου / pexels

Η απόφαση να αλλάξεις εργασία ειδικά αν δεν έχεις δεχτεί κάποια νέα δελεαστική πρόταση, είναι πολλή δύσκολη στην εποχή που διανύουμε. Μπορεί να σκέφτεσαι την ασφάλεια που σου προσφέρει αυτή η θέση, όμως αν σε φθείρει, αν σου προκαλεί υπερβολικό άγχος, τότε σίγουρα χρειάζεται να το ξανασκεφτείς!

Ποια μπορεί να είναι τα red flags ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις δουλειά;

Όταν δεν αμείβεσαι όπως πρέπει

Οι εργοδότες, συνήθως, προσφέρουν τον βασικό μισθό, ζητώντας από τους υπαλλήλους τους πολλά περισσότερα, συγκριτικά με την αμοιβή τους. Αυτό σε συνδυασμό με το να αργούν να σε πληρώσουν μπορεί να είναι δύο πολύ σοβαροί λόγοι που να σε κάνουν να απογοητεύεσαι με τη δουλειά σου. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό αν νιώθεις αδικία σε αυτόν τον τομέα, να βρεις την κατάλληλη ευκαιρία και να ζητήσεις την αύξηση που θέλεις και φυσικά να απαιτήσεις να πληρώνεσαι στην ώρα σου. Μη φοβάσαι να ζητήσεις αυτά που πιστεύεις ότι αξίζεις, όποια και αν είναι η έκβαση των πραγμάτων.

Δεν αναγνωρίζεις πια τον εαυτό σου

Αν το να πηγαίνεις στη δουλειά σε γεμίζει με άγχος και απογοήτευση, μην το προσπεράσεις σαν κάτι που συμβαίνει σε όλους αλλά να το λάβεις σοβαρά υπόψη. Αν το άγχος φεύγει μόνο στη σκέψη ότι πλησιάζουν διακοπές ή ότι θα χαρείς ξανά μόλις πάρεις σύνταξη, τότε σίγουρα πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές


Έχεις μονίμως έναν τεράστιο όγκο εργασιών

Οι απαιτήσεις αυξάνονται και όλοι περιμένουν από εσένα; Αν συνεχώς βοηθάς τους συνεργάτες σου και όταν εσύ έχεις ανάγκη, πάντα σε αποφεύγουν, τότε κάτι πάει πολύ στραβά! Όταν δίνεις πολλά περισσότερα, από όσα ορίζει το πλαίσιο των καθημερινών αρμοδιοτήτων σου, τότε η προσφορά σου έχει αρχίσει να αγγίζει τα όρια της εκμετάλλευσης. Κάνε ξεκάθαρη τη θέση σου, διεκδίκησε τα δικαιώματά σου και θέσε υγιή όρια. Κυρίως όμως μην εργάζεσαι παραπάνω ώρες, από όσες προβλέπει η σύμβασή σου, αμισθί.

Παθαίνεις burnout

Ο τεράστιος φόρτος εργασίας και η πίεση του χρόνου μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή σε οποιαδήποτε δουλειά. Αν νιώθεις ότι οι υποχρεώσεις που σου έχουν ανατεθεί είναι υπερβολικές, πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα οπωσδήποτε και να ζητήσεις άδεια, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη και βρεθείς με κάποιο ψυχοσωματικό ή αυτοάνοσο. Αν το αίτημά σου δε γίνει αποδεκτό και συνεχίζεις να εργάζεσαι κάτω από αυτές τις συνθήκες, τότε πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά την αλλαγή εργασίας.

Είσαι στην ίδια θέση πάνω από 10 χρόνιαΌταν είσαι σε ένα ρόλο για περισσότερο από δέκα χρόνια, μπορεί να αισθάνεσαι ότι βάλτωσες και ότι τα πράγματα δεν προχωρούν. Αν μέσα από τη θέση σου δεν εξελίσσεσαι και δε δέχεσαι ιδιαίτερη υποστήριξη για τις πρωτοβουλίες σου, αυτό είναι ένα μεγάλο δείγμα ότι πρέπει να δεις τα πράγματα πιο σοβαρά.

* Αν νιώθεις ότι ταυτίζεσαι με ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω, τότε πρέπει να σκεφτείς τα υπέρ και τα κατά της εργασίας σου, να τα καταγράψεις και να σχεδιάσεις τα επόμενα βήματά σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 128 / position2: 1062
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb