SKIN CARE

Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου;

Η ανανέωση του αντηλιακού είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της προστασίας σου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου;
Φωτογραφία από Mikhail Nilov

Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη για την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού εξαρτάται από την ορθή χρήση και την τακτική ανανέωση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιλογή Κατάλληλου Αντηλιακού: Πριν εξετάσουμε τη συχνότητα ανανέωσης, είναι σημαντικό να επιλέξουμε το σωστό αντηλιακό. Αναζητήστε ένα προϊόν με ευρύ φάσμα προστασίας (UVA και UVB) και δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30.

Ποσότητα Αντηλιακού: Η σωστή ποσότητα είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί το επίπεδο προστασίας που αναγράφεται στη συσκευασία. Συνήθως, χρειάζεται περίπου μια κουταλιά της σούπας για το σώμα ενός ενήλικα.

Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε 2 Ώρες: Ανεξάρτητα από την αντοχή του αντηλιακού, συνιστάται να το ανανεώνουμε κάθε δύο ώρες. Αυτό συμβαίνει επειδή η δράση του αντηλιακού μειώνεται με την πάροδο του χρόνου λόγω της απορρόφησης από το δέρμα, της τριβής και άλλων παραγόντων.

Μετά από Κολύμπι ή Εφίδρωση: Ακόμα και τα αντηλιακά που αναγράφουν ότι είναι αδιάβροχα, χάνουν ένα μέρος της αποτελεσματικότητάς τους μετά από παρατεταμένη έκθεση στο νερό ή μετά από έντονη εφίδρωση. Συνεπώς, πρέπει να ανανεώσετε το αντηλιακό αμέσως μόλις βγείτε από το νερό ή μόλις σκουπιστείτε με πετσέτα.

Μετά από Τρίψιμο με Πετσέτα: Όπως και με το κολύμπι, το τρίψιμο του δέρματος με πετσέτα αφαιρεί το αντηλιακό. Έτσι, είναι απαραίτητη η επανεφαρμογή μετά από το σκούπισμα.

Πριν από την Έκθεση στον Ήλιο: Η πρώτη εφαρμογή του αντηλιακού πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 15-30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, ώστε να απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα και να ενεργοποιηθεί η προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
6 / position1: 229 / position2: 534
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb