SKIN CARE

Γιατί χρειάζεσαι άλλη ενυδατική κρέμα το πρωί και άλλη το βράδυ;

Οι λόγοι για αυτή τη διαφοροποίηση είναι πολλοί και σημαντικοί!
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Γιατί χρειάζεσαι άλλη ενυδατική κρέμα το πρωί και άλλη το βράδυ;
Φωτογραφία από Polina Tankilevitch

Η ενυδάτωση του δέρματος αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινής ρουτίνας φροντίδας της επιδερμίδας, σύμφωνοι. Αλλά 'γιατί πρέπει να αγοράσω δυο διαφορετικές', αναρωτήθηκε κάθε κοπέλα μπροστά στο ράφι ενός καταστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται αν είναι πραγματικά απαραίτητο να χρησιμοποιούν διαφορετική ενυδατική κρέμα το πρωί και άλλη τη νύχτα. Η απάντηση είναι ναι, και οι λόγοι για αυτή τη διαφοροποίηση είναι πολλοί και σημαντικοί.

Εκτός από τα ενεργά συστατικά, οι ενυδατικές κρέμες ημέρας και νύχτας διαφέρουν και ως προς την υφή τους. Οι κρέμες ημέρας είναι συνήθως πιο ελαφριές και μη λιπαρές, ώστε να απορροφώνται εύκολα και να μην επιβαρύνουν το δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αντιθέτως, οι κρέμες νύχτας είναι πιο πλούσιες και παχύρευστες, για να προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η επιδερμίδα μας έχει διαφορετικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα μας εκτίθεται σε περιβαλλοντικούς ρύπους, ηλιακή ακτινοβολία και άλλους επιβλαβείς παράγοντες. Αντιθέτως, τη νύχτα, το δέρμα μας εισέρχεται σε φάση αναγέννησης και αποκατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείται το πρωί πρέπει να έχει προστατευτικές ιδιότητες. Η παρουσία αντηλιακών φίλτρων είναι κρίσιμη για την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση, δυσχρωμίες και ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Επιπλέον, οι ενυδατικές κρέμες ημέρας συνήθως περιέχουν αντιοξειδωτικά για να προστατεύσουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και άλλους περιβαλλοντικούς επιβλαβείς παράγοντες.

Η ενυδατική κρέμα νύχτας έχει ως κύριο στόχο την αναδόμηση και την αποκατάσταση του δέρματος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η επιδερμίδα μας είναι πιο δεκτική στα ενεργά συστατικά που περιέχουν αυτές οι κρέμες, όπως ρετινοειδή, πεπτίδια και υαλουρονικό οξύ. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων, την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος και την εντατική ενυδάτωση, προσφέροντας μια πιο υγιή και ανανεωμένη επιδερμίδα το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
4 / position1: 236 / position2: 943
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb