ENTERTAINMENT

Η ιστορία της φτωχότερης πόλης της Γερμανίας, που άλλαξε όνομα λόγω... Taylor Swift

Πού βρίσκεται το Γκελζενκίρχεν και γιατί παρήκμασε
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η ιστορία της φτωχότερης πόλης της Γερμανίας, που άλλαξε όνομα λόγω... Taylor Swift
collage

H πόλη Γκελζενκίρχεν, μια από τις φτωχότερες περιοχές της Γερμανίας, είναι μια πρώην πόλη με ανθρακωρυχεία που δεν έχει ανακάμψει ποτέ από την παρακμή της κύριας βιομηχανίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενόψει των τριών συναυλιών που θα δώσει η Taylor Swift στο πλαίσιο της περιοδείας της «Eras Tour» αργότερα αυτόν τον μήνα μετονομάστηκε σε «Swiftkirchen». Eνα καλό κόλπο για να αποκτήσει τουρισμό και να γραφτούν άρθρα για αυτή!

Η ιστορία της πόλης

Το Γκελζενκίρχεν είναι στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Ρουρ στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. H καλύτερη περίοδος στο μυαλό ορισμένων ανθρώπων είναι αυτή κατά την οποία οι βιομηχανίες άνθρακα και χάλυβα άνθισαν και η πόλη ζούσε από τον πλούτο του ρόλου της ως η καρδιά της βιομηχανίας του Ρουρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση λένε, «δεν υπήρχε πραγματικά τίποτα εδώ». Ηταν ένα χωριό, ένας συνοικισμός από αγροικίες μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, πραγματικά όχι πολύ καιρό πριν. Αυτό άλλαξε σχεδόν εν μία νυκτί στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν ανακαλύφθηκε ο άνθρακας: Αναζητώντας δουλειά και μια καλύτερη ζωή, άνθρωποι ήρθαν από όλη τη Γερμανία και την Ευρώπη για να εργαστούν στα ορυχεία.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο πληθυσμός της πόλης είχε φτάσει τους 100.000 και έφτασε στο αποκορύφωμά του σχεδόν 400.000 στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Όμως τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν τη δεκαετία του 1960: τα ορυχεία άρχισαν να κλείνουν ένα-ένα, μερικά ενοποιήθηκαν με άλλα κοντινά ορυχεία μέχρις ότου δεν έμεινε κανένα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gerne Gelsenkirchen (@gernegelsenkirchen)

Όταν οι άνθρωποι μιλούν για προβλήματα στο Γκελζενκίρχεν ή για κατάχρηση των κοινωνικών παροχών της Γερμανίας, μιλούν για τους χιλιάδες μετανάστες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, κυρίως από τη μειονότητα των Σίντι και των Ρομά. Περίπου το 36 τοις εκατό των κατοίκων του Γκελζενκίρχεν έχουν «μεταναστευτικό υπόβαθρο», που σημαίνει ότι αυτοί ή τουλάχιστον ένας από τους γονείς τους έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό. 

Η ενσωμάτωση αυτών των κοινοτήτων έχει αποδειχθεί δύσκολη, πολύ μεγαλύτερη από ό,τι με τις περισσότερες νέες αφίξεις από τη Συρία: όπου οι πρόσφυγες λαμβάνουν μαθήματα γλώσσας, οικονομική βοήθεια και άλλους πόρους για να βοηθήσουν να αποκτήσουν τον προσανατολισμό τους στη Γερμανία, εκείνοι που προέρχονται από την ΕΕ δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοια πράγματα, αν και δικαιούνται να εργαστούν εδώ. Πολλοί παραμένουν σε κλειστές κοινότητες, μαθαίνοντας ελάχιστα έως καθόλου γερμανικά και δε στέλνουν πάντα τα παιδιά τους στο σχολείο.

Μια προσπάθεια για δωρεάν διαφήμιση

Η πόλη του Γκελζενκίρχεν προσκαλεί όλους τους θαυμαστές της Taylor Swift και τους λάτρεις της μουσικής της λοιπόν, έως τις 19 Ιουλίου. Η πλατεία Heinrich-König-Platz θα μετατραπεί σε «Taylor Town» – έναν παράδεισο για τους θαυμαστές της Αμερικανίδας τραγουδίστριας.  Η τραγουδίστρια θα λάβει επίσης τη δική της τιμητική πλακέτα στη Λεωφόρο της Δόξας του Γκελζενκίρχεν, μαζί με εκείνες του του προπονητή ποδοσφαίρου Ρούντι Ασάουερ και της συγγραφέως Ίλζε Κίμπγκις.

@zweibeitaylor.podcast Wir haben ein paar Infos zu Taylor Town und Gelsenkirchen zusammengefasst. 🥰🥰🥰 #theerastourgelsenkirchen #germanytiktok #gelsenkirchen #swiftkirchen #taylortown #taylorswift #theerastour @Taylor Swift @Taylor Nation @VELTINS-Arena ♬ Taylor Swift megamix lyrics and song titles P2 - Silvy | Taylor Nederland
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gerne Gelsenkirchen (@gernegelsenkirchen)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
8 / position1: 231 / position2: 599
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb