SKIN CARE

Γιατί να προτιμήσεις body butter για το σώμα σου ειδικά το καλοκαίρι

Γιατί θα πρέπει να το προτιμήσεις
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Γιατί να προτιμήσεις body butter για το σώμα σου ειδικά το καλοκαίρι
Φωτογραφία από KoolShootersgr

Με την ποικιλία των προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσεις ποιο είναι το καλύτερο για το δέρμα σου. Ένα προϊόν που ξεχωρίζει για την αποτελεσματικότητά του είναι το body butter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας δούμε γιατί θα πρέπει να το προτιμήσεις για την ενυδάτωση και περιποίηση του σώματός σου.

Το body butter περιέχει πλούσια και παχιά υφή, η οποία το καθιστά ιδανικό για βαθιά ενυδάτωση. Τα κύρια συστατικά του είναι βούτυρα από φυτά όπως το shea, το κακάο, και το mango, τα οποία προσφέρουν εντατική ενυδάτωση που διαρκεί όλη μέρα. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο για τις ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Τα φυτικά βούτυρα που χρησιμοποιούνται στο body butter είναι γεμάτα με βιταμίνες και λιπαρά οξέα, τα οποία θρέφουν το δέρμα. Οι βιταμίνες A, E και F βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και προάγουν την υγεία και την λάμψη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το body butter δεν προσφέρει μόνο ενυδάτωση, αλλά επίσης βοηθά στην επιδιόρθωση του κατεστραμμένου δέρματος. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες προστατεύουν το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μειώνουν την ερυθρότητα και τον ερεθισμό.

Χάρη στην πλούσια υφή του, το body butter μαλακώνει και λειαίνει το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και ευχάριστο στην αφή. Η τακτική χρήση μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της τραχύτητας και της σκασίματος, ειδικά σε περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.

Η εφαρμογή του body butter μπορεί να είναι μια πραγματικά χαλαρωτική εμπειρία. Η παχιά και βουτυρώδης υφή του σε συνδυασμό με τα φυσικά αρώματα από τα αιθέρια έλαια δημιουργούν μια αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να περιποιηθείς τον εαυτό σου μετά από μια κουραστική μέρα.

Ενώ πολλοί θεωρούν ότι το body butter είναι κατάλληλο μόνο για το χειμώνα λόγω της πλούσιας υφής του, είναι στην πραγματικότητα ιδανικό για όλες τις εποχές. Το καλοκαίρι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά την έκθεση στον ήλιο για να ανακουφίσει και να ενυδατώσει το δέρμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
6 / position1: 96 / position2: 665
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb