SKIN CARE

Γιατί τα πόδια μας ξεφλουδίζουν τόσο πολύ το καλοκαίρι;

Είναι μια ενοχλητική και ανησυχητική κατάσταση.
Από το NEWSROOM
Γιατί τα πόδια μας ξεφλουδίζουν τόσο πολύ το καλοκαίρι;
Φωτογραφία από cottonbro studio

Ενώ συχνά είναι αβλαβές, το ξεφλούδισμα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας υποκείμενης κατάστασης που χρειάζεται προσοχή. Ας εξετάσουμε 3 συχνούς λόγους για τους οποίους τα πόδια σας μπορεί να ξεφλουδίζουν τόσο πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ξηροδερμία είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες του ξεφλουδίσματος του δέρματος στα πόδια. Η έλλειψη υγρασίας στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η χαμηλή υγρασία και η παρατεταμένη έκθεση στο ζεστό νερό μπορούν να επιδεινώσουν την ξηροδερμία. Η χρήση ενυδατικών κρεμών και η αποφυγή μακροχρόνιων ζεστών ντους μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από αυτή την κατάσταση.

Όμως προσέξτε και τις μυκητιάσεις, όπως η δερματοφυτία των ποδιών (athlete's foot), είναι μια συνηθισμένη αιτία ξεφλουδίσματος του δέρματος. Αυτή η μυκητίαση προκαλείται από μύκητες που αναπτύσσονται σε υγρά και ζεστά περιβάλλοντα, όπως τα γυμναστήρια, οι πισίνες και τα κλειστά παπούτσια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κνησμό, κάψιμο, ξεφλούδισμα και σκασμένο δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση αντιμυκητιασικών κρεμών και την τήρηση καλών πρακτικών υγιεινής.

Η δερματίτιδα εξ επαφής επίσης, εμφανίζεται όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με ερεθιστικές ουσίες ή αλλεργιογόνα. Αυτή η επαφή μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και ξεφλούδισμα του δέρματος. Κοινές ερεθιστικές ουσίες περιλαμβάνουν σαπούνια, απορρυπαντικά και ορισμένα είδη υποδημάτων. Για την αποφυγή της δερματίτιδας εξ επαφής, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε και να αποφεύγετε τους παράγοντες που προκαλούν την αντίδραση και να χρησιμοποιείτε προϊόντα χωρίς ερεθιστικές ουσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
2 / position1: 488 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb