SKIN CARE

Πώς να εφαρμόσετε ξανά αντηλιακό πάνω από το μακιγιάζ σας

Θέλετε να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες UV, αλλά δεν θέλετε να ανακατέψετε το μακιγιάζ σας. Τι πρέπει να κάνει κανείς;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς να εφαρμόσετε ξανά αντηλιακό πάνω από το μακιγιάζ σας
Φωτογραφία από Shiny Diamond

Πριν πιάσετε ένα μαντηλάκι μακιγιάζ (ή χειρότερα, να μη βάλετε καθόλου αντηλιακό), να ξέρετε ότι δε θα καταστρέψετε απαραίτητα το μακιγιάζ σας προστατεύοντας το δέρμα σας. Και η μη επανάληψη της επάλειψης είναι αρκετά κακή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Erica Marie Gatt, αισθητικό με έδρα το Λος Άντζελες, ενώ πολλοί άνθρωποι παραλείπουν την επανεφαρμογή αντηλιακών προσώπου φοβούμενοι ότι θα διαταράξει το μακιγιάζ τους ή θα δημιουργήσει μια όψη κέικ, η αποτυχία να το κάνει μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα, αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και πρόωρες λεπτές γραμμές, ρυτίδες και υπερμελάγχρωση.

Τα καλά νέα; Αυτές τις μέρες, υπάρχουν φόρμουλες με SPF που κάνουν περισσότερα από το να κρατούν το δέρμα σας θωρακισμένο – μπορεί να κάνουν το μακιγιάζ σας να φαίνεται καλύτερο.

Ανανεώστε με ένα σπρέι SPF

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτον, η Gatt συνιστά την εφαρμογή αντηλιακού πριν από οποιοδήποτε μακιγιάζ ως βάση. Μετά από αυτό, τα σπρέι με έγχυση SPF είναι ένας βολικός, εύχρηστος τρόπος για να ανανεώσετε το αντηλιακό σας. Είναι επίσης εξαιρετικά για όσες αντιμετωπίζουν ξηρότητα, καθώς μπορούν να αναζωογονήσουν το δέρμα σας και να προσφέρουν μια ώθηση υγρασίας όλη την ημέρα. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι «τα σπρέι SPF λειτουργούν καλύτερα πάνω από μια φόρμουλα βάσης που είναι πιο υδαρής, όπως ένα υγρό foundation έναντι ενός foundation με βάση τη πούδρα», λέει η Gatt.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα σπρέι SPF, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το μπουκάλι αρκετά εκατοστά μακριά από το πρόσωπο αλλά όχι και πολύ μακριά - το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να καταλήξετε να ψεκάζετε στον αέρα, όχι στο πρόσωπό σας). 

Τα αντηλιακά sticks μπορεί να φαίνονται τρομακτικά όσον αφορά την επανεφαρμογή, αλλά στην πραγματικότητα είναι εύκολα στη χρήση (και λιγότερο επιρρεπή σε σφάλματα). Ένα διαφανές αντηλιακό στικ μπορεί να εφαρμοστεί στο πίσω μέρος του χεριού σας και στη συνέχεια να ταμπονάρετε στο δέρμα σας με καθαρά δάχτυλα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
5 / position1: 376 / position2: 637
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb