SKIN CARE

Εξανθήματα από τη ζέστη: Πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις

Συχνά εμφανίζεται ως μικρο, κόκκινο ή ροζ εξόγκωμα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Εξανθήματα από τη ζέστη: Πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις
Φωτογραφία από Engin Akyurt

Το εξάνθημα από τη ζέστη, γνωστό και ως θερμική εξάνθημα ή miliaria, εμφανίζεται όταν οι ιδρωτοποιοί αδένες φράξουν και ο ιδρώτας παγιδεύεται κάτω από το δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό μπορεί να συμβεί σε ζεστές και υγρές συνθήκες, ή όταν υπάρχει υπερβολική εφίδρωση. Συχνά εμφανίζεται ως μικρά, κόκκινα ή ροζ εξογκώματα ή φυσαλίδες στο δέρμα, προκαλώντας κνησμό ή δυσφορία.

Αντιμετώπιση του εξανθήματος από τη ζέστη:
Παραμονή σε δροσερό περιβάλλον: Προσπαθήστε να παραμείνετε σε δροσερούς, κλιματιζόμενους χώρους για να αποφύγετε την υπερβολική ζέστη και την εφίδρωση.

Φοράτε ελαφριά ρούχα: Επιλέξτε ρούχα από βαμβάκι ή άλλα φυσικά υλικά που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και απορροφούν τον ιδρώτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάντε δροσερά ντους: Ένα δροσερό ντους μπορεί να βοηθήσει να δροσιστεί το δέρμα και να μειωθεί ο ερεθισμός.

Χρήση αερισμού: Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά για να διατηρήσετε το περιβάλλον δροσερό.

Ενυδάτωση: Πιείτε άφθονο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να βοηθήσετε στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Αποφύγετε την υπερβολική εφίδρωση: Αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα ή την έκθεση στον ήλιο κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας.

Χρήση κρεμών και λοσιόν: Εφαρμόστε καταπραϋντικές κρέμες ή λοσιόν, όπως καλαμίνη ή προϊόντα που περιέχουν αλόη βέρα, για να μειώσετε τον κνησμό και τον ερεθισμό.

Χρήση αντισηπτικών κρεμών: Αν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, μπορεί να χρειαστείτε αντισηπτική κρέμα. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τις κατάλληλες επιλογές.

Αποφύγετε την χρήση βαριών κρεμών και αλοιφών: Αυτά μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα κλείνοντας περαιτέρω τους πόρους.

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό: Αν το εξάνθημα δεν υποχωρεί ή αν επιδεινώνεται, είναι σημαντικό να ζητήσετε ιατρική συμβουλή. Ο γιατρός μπορεί να προτείνει πιο εξειδικευμένες θεραπείες ή να ελέγξει για άλλες υποκείμενες καταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
10 / position1: 198 / position2: 543
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb