H πιο δημοφιλής χειρουργική επέμβαση τώρα

Μήπως έχουμε ένα πισογύρισμα στην κουλτούρα μας;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H πιο δημοφιλής χειρουργική επέμβαση τώρα
Φωτογραφία από Antoni Shkraba

Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής για τρίτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με μια νέα έκθεση για τις τάσεις της πλαστικής χειρουργικής από την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από το 2021, η λιποαναρρόφηση είχε πάντα μια θέση στις πέντε πιο δημοφιλείς επεμβάσεις, αλλά δεν είχε ανέβει στην πρώτη θέση από το 2005. Τι συμβαίνει λοιπόν με όλους όσους κάνουν λιποαναρρόφηση τώρα;

Είναι αδύνατο να μιλήσουμε για την άνοδο της λιποαναρρόφησης χωρίς να αναφέρουμε τη λέξη Ozempic. Οι ενέσεις για απώλεια βάρους (όπως το Ozempic, το Wegovy και το Mounjaro) που είχαν αντίκτυπο στην πλαστική χειρουργική και στον κόσμο μας γενικότερα.

Με μία από αυτές τις ενέσεις, είναι δυνατό να πέσετε στα κιλά σας - χάνοντας 10, 15, 30 κιλά - γρήγορα. Ένας στους οκτώ ενήλικες στις ΗΠΑ έχει πάρει ένα φάρμακο όπως το Ozempic και δύο στους πέντε από αυτούς το έχουν χρησιμοποιήσει για απώλεια βάρους, σύμφωνα με έρευνα της KKF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί του παρόντος, περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν Ozempic ή παρόμοιο φάρμακο, αναφέρει το CNN.

Οι υπόλοιποι από εμάς βλέπουμε τους γύρω μας να χάνουν κιλά γρήγορα από τη μια μέρα στην άλλη. Πώς θα μπορούσε αυτό να μην κάνει κάτι στη συλλογική εικόνα του σώματός μας;

Κανείς δεν ακολουθεί τη δύσκολη οδό, δηλαδή δίαιτα για μήνες και γυμναστική.

«Υπάρχει αυτή η κουλτούρα των ανθρώπων να γίνονται όλο και πιο αδύνατοι», λέει η Melissa Doft, MD, πιστοποιημένη πλαστικός χειρουργός στη Νέα Υόρκη. «Δεν θέλουν όλοι να παίρνουν φάρμακα όπως το Ozempic υπάρχουν πραγματικές παρενέργειες σε αυτά τα φάρμακα, αλλά η καλύτερη εμφάνιση γρήγορα, είναι ένας λόγος που η λιποαναρρόφηση είναι τόσο δημοφιλής. Ως πολιτισμός, επαναξιολογούμε πώς πρέπει να είναι το σώμα μας».

«Μετά από το body positivity αυτό το έντονο ενδιαφέρον για τη λιποαναρρόφηση... σημαίνει ότι πάμε πάλι πίσω;» έγραψε τότε η Kara Nesvig. «Αν προσέξεις τις εποχές της μόδας, μπορεί να παρατηρήσεις την έλλειψη ποικιλομορφίας σώματος στις πασαρέλες σε όλο τον κόσμο, παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις από τη βιομηχανία της μόδας να παρουσιάσει μια ευρύτερη ποικιλία τύπων σώματος».

Και η λιποαναρρόφηση έχει γίνει πιο δημοφιλής χρόνο με το χρόνο - 7 τοις εκατό περισσότερες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν το 2023 σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα και την έκθεση τάσεων της ASPS. Σήμερα, οι διαδικασίες λιποαναρρόφησης έχουν αυξηθεί πάνω από 30 τοις εκατό από το 2019.

Για να είμαστε σαφείς, δεν μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπους που υποβάλλονται σε λιποαναρρόφηση, περίπου 350.000 διαδικασίες λιποαναρρόφησης πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, και η λιποαναρρόφηση δεν είναι το ίδιο πράγμα με το Ozempic.

Αντί να σας κάνει να χάσετε πολύ βάρος γρήγορα, η λιποαναρρόφηση χρησιμοποιείται συνήθως για να αφαιρέσετε επίμονους θύλακες λίπους. Για παράδειγμα, «τα ψωμάκια και μερικές φορές το λίπος στην πλάτη είναι περιοχές που τείνουν να είναι λίγο πιο επίμονες», δήλωσε ο Steven Williams, MD, πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός στο Το Δουβλίνο, Καλιφόρνια, και πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών, έχει πει στο παρελθόν στο Allure ότι υπάρχει μια «εύκολη διαδικασία με εξαιρετικά αποτελέσματα και σχετικά χαμηλές παρενέργειες"  και πως είναι και εύκολο να κρύψεις τις ουλές σου.

Οι πλαστικοί χειρουργοί συνήθως κρύβουν ουλές λιποαναρρόφησης σε πτυχές του σώματος ή δυσδιάκριτες περιοχές, όπως αυτές που καλύπτονται από μαγιό.

Στην πραγματικότητα, οι πλαστικοί χειρουργοί βλέπουν ασθενείς με Ozempic - οι οποίοι μπορεί να χάσουν πολύ βάρος, αλλά όχι ισομερώς και σε αυτό οφείλεται εν μέρει στους λόγους για τους οποίους οι αριθμοί λιποαναρρόφησης είναι αυξημένοι. Είναι δηλαδή μέσα στο συνολο και ένα σωρό άνθρωποι που πήραν φάρμακα για να αδυνατίσουν αλλά δεν τα κατάφεραν όπως ήθελαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
13 / position1: 209 / position2: 750
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb