ΥΓΕΙΑ

Γλίτωσε τα φουσκώματα το καλοκαίρι τρώγοντας αυτές τις τροφές

Μερικές από αυτές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας για ένα πιο άνετο καλοκαίρι
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Γλίτωσε τα φουσκώματα το καλοκαίρι τρώγοντας αυτές τις τροφές
Φωτογραφία από cottonbro studio

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι θέλουμε να νιώθουμε ελαφριοί και άνετοι, είτε περνάμε χρόνο στην παραλία είτε απολαμβάνουμε βραδιές με φίλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, τα φουσκώματα μπορούν να χαλάσουν την διάθεσή μας και να μας κάνουν να νιώθουμε δυσφορία. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και την ανακούφιση των φουσκωμάτων.

1. Αγγούρια
Τα αγγούρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και περιέχουν αντιοξειδωτικά που μειώνουν τη φλεγμονή. Βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση των περιττών υγρών από το σώμα, μειώνοντας έτσι τα φουσκώματα.

2. Καρπούζι
Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο δροσιστικά καλοκαιρινά φρούτα, γεμάτο νερό και ηλεκτρολύτες που βοηθούν στην ενυδάτωση του σώματος. Περιέχει επίσης λυκοπένιο και βιταμίνη C, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του πρηξίματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Γιαούρτι
Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που ενισχύουν την καλή υγεία του εντέρου και βοηθούν στην πέψη. Επιλέξτε γιαούρτι με ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες για καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση των φουσκωμάτων.

4. Μπανάνα
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων νατρίου στο σώμα και στην πρόληψη της κατακράτησης υγρών, μειώνοντας έτσι τα φουσκώματα.

5. Ανανάς
Ο ανανάς περιέχει βρωμελίνη, ένα ένζυμο που βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και στη μείωση της φλεγμονής στο έντερο. Αυτό το τροπικό φρούτο είναι επίσης πλούσιο σε νερό, βοηθώντας στην ενυδάτωση.

6. Σέλινο
Το σέλινο είναι ένα φυσικό διουρητικό που βοηθά στην απομάκρυνση των περιττών υγρών και του αλατιού από το σώμα. Περιέχει επίσης φυτικές ίνες που υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου.

7. Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της κατακράτησης υγρών και στη μείωση των φουσκωμάτων. Προσθέστε το σε σαλάτες ή smoothies για να απολαύσετε τα οφέλη του.

8. Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντισπασμωδικές του ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών του εντέρου και στη μείωση του αερίου και των φουσκωμάτων. Μπορείτε να το προσθέσετε σε τσάι ή φαγητά.

9. Σπαράγγια
Τα σπαράγγια περιέχουν πρεβιοτικά που υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου και βοηθούν στην ανακούφιση των φουσκωμάτων. Είναι επίσης διουρητικά, βοηθώντας στην απομάκρυνση των περιττών υγρών.

10. Πεπόνι
Όπως και το καρπούζι, το πεπόνι είναι γεμάτο νερό και ηλεκτρολύτες που βοηθούν στην ενυδάτωση και στη μείωση των φουσκωμάτων. Περιέχει επίσης βιταμίνη C και καροτενοειδή που ενισχύουν την υγεία του δέρματος και την αντιφλεγμονώδη δράση.

Ενσωματώνοντας αυτές τις τροφές στη διατροφή σας, μπορείτε να μειώσετε τα φουσκώματα και να απολαύσετε το καλοκαίρι σας με περισσότερη άνεση. Θυμηθείτε επίσης να πίνετε άφθονο νερό, να αποφεύγετε τα υπερβολικά αλμυρά και λιπαρά φαγητά και να ασκείστε τακτικά για να διατηρήσετε την καλή λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 210 / position2: 726
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb