SKIN CARE

Τα μυστικά όσων έχουν ωραίο δέρμα ακόμη και όταν μεγαλώσουν

Οι καλύτερες συμβουλές για να μη γερνά το δέρμα σου
Από το NEWSROOM
Τα μυστικά όσων έχουν ωραίο δέρμα ακόμη και όταν μεγαλώσουν
collage

Το δέρμα μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας και αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στις επιβλαβείς εξωτερικές επιδράσεις. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αρχίζει να δείχνει τα σημάδια του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, με τις σωστές πρακτικές και την απαραίτητη φροντίδα, μπορούμε να διατηρήσουμε την ελαστικότητα, τη λάμψη και τη νεανικότητά του.

1. Χρησιμοποιήστε Αντηλιακό Καθημερινά
Η έκθεση στον ήλιο είναι ο κυριότερος παράγοντας που προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 30 και άνω) προστατεύει το δέρμα από τις επιβλαβείς ακτίνες UV, μειώνοντας τον κίνδυνο ρυτίδων και καφέ κηλίδων.

2. Υιοθετήστε μια Υγιεινή Διατροφή
Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια και ξηρούς καρπούς παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος. Ειδικά οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα και τα πράσινα λαχανικά, βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Διατηρήστε την Ενυδάτωση
Η σωστή ενυδάτωση είναι θεμελιώδης για την υγεία του δέρματος. Πίνετε αρκετό νερό καθημερινά και χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας. Τα προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην κατακράτηση υγρασίας.

4. Μην Καπνίζετε
Το κάπνισμα επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος, προκαλώντας ρυτίδες και θαμπή όψη. Οι τοξίνες του καπνού μειώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την παραγωγή κολλαγόνου, που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

5. Ξεκουραστείτε και Μειώστε το Στρες
Η επαρκής ξεκούραση και η διαχείριση του στρες είναι σημαντικά για την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Ο ύπνος βοηθά στην αναδόμηση των ιστών, ενώ το χρόνιο στρες αυξάνει την παραγωγή κορτιζόλης, η οποία συμβάλλει στη διάσπαση του κολλαγόνου.

6. Ακολουθήστε Σωστή Περιποίηση Δέρματος
Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης πρέπει να περιλαμβάνει καθαρισμό, ενυδάτωση και προστασία του δέρματος. Χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά που δεν ξηραίνουν το δέρμα και αποφύγετε προϊόντα με επιβλαβείς χημικές ουσίες. Η τακτική απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και προάγει την ανανέωση του δέρματος.

7. Ενισχύστε τη Φυσική Παραγωγή Κολλαγόνου
Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν ρετινόλη, βιταμίνη C και πεπτίδια, τα οποία βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Επίσης, σκεφτείτε τη χρήση συμπληρωμάτων κολλαγόνου μετά από συμβουλή του γιατρού σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
8 / position1: 140 / position2: 860
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb