SKIN CARE

Τι παθαίνει το σώμα σου όταν κάθεσαι στον ήλιο πολλή ώρα (εκτός από κάψιμο)

Στον ήλιο, το σώμα μας δουλεύει... υπερωρίες!
Από το NEWSROOM
Τι παθαίνει το σώμα σου όταν κάθεσαι στον ήλιο πολλή ώρα (εκτός από κάψιμο)
@mynamesdiana

Στον ήλιο, το σώμα μας δουλεύει... υπερωρίες! Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο όταν το σώμα σας παλεύει για να σας κρατήσει δροσερη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Αφυδάτωση: Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός σας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εφίδρωση και απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών όπως το νάτριο, το κάλιο και το μαγνήσιο. Η αφυδάτωση και οι απώλειες ηλεκτρολυτών μπορεί να προκαλέσουν κόπωση, καθώς αυτά τα συστατικά είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας.

2. Ηλιακό έγκαυμα: Το να καείς από τον ήλιο έχει ως αποτέλεσμα τη φλεγμονή του δέρματος. Αυτό κάνει το σώμα να ξοδεύει περισσότερη ενέργεια στη διαδικασία επούλωσης, κάτι που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι.

3. Εξάντληση θρεπτικών συστατικών: Το να περνάτε χρόνο στον ήλιο αυξάνει τη χρήση ενέργειας και τον μεταβολισμό σας, γεγονός που μπορεί να εξαντλήσει τα αποθέματα του σώματός σας σε βασικά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα και να συμβάλει στην κούραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Έκθεση στη θερμότητα: Επειδή η έκθεση στον ήλιο αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός σας, το σώμα σας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να διατηρήσει μια σταθερή εσωτερική θερμοκρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κούραση

5. Χαμηλή αρτηριακή πίεση: Η θερμότητα προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων σας, κάτι που μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να οδηγήσει σε αισθήματα κούρασης ή ζάλης.

6. Ακτινοβολία UV: Η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο μπορεί να βλάψει το DNA στα κύτταρα του δέρματός σας, προκαλώντας μια φλεγμονώδη απόκριση. Το σώμα ανταποκρίνεται στη ζημιά ξεκινώντας διαδικασίες επισκευής που απαιτούν ενέργεια. Αυτή η αυξημένη ενεργειακή δαπάνη μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα κόπωσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
5 / position1: 392 / position2: 910
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb